FIBA pateiktuose atsakymuose į DELFI klausimus teigiama, kad Lietuvos, Makedonijos, Venesuelos ir Angolos pateiktos paraiškos bus vertinamos atsižvelgiant į įvairius kriterijus: finansų, logistikos, arenų ir kitos sporto infrastruktūros, viešbučių pasiūlos. Kartu pabrėžiama, jog turnyrą pretenduojanti organizuoti federacija privalo „užsitikrinti stiprią vyriausybės ar savivaldos institucijų paramą bei garantijas ir argumentuotai motyvuoti savo norą rengti varžybas“.

Primename, kad Lietuvos krepšinio federacija (LKF) olimpinės atrankos turnyrui surengti reikiamas lėšas – per 13 mln. litų – tikisi surinkti pasiskolindama pinigų iš privačių rėmėjų bei pasitelkusi nuosavus išteklius ir į valstybę prašydama paramos kol kas nesikreipė.

Tuo tarpu makedonų padėtis kitokia: MKF iš pradžių neketino kelti savo kandidatūros, tačiau persigalvojo sulaukusi savo šalies Vyriausybės finansinių garantijų ir spaudimo teikti paraišką FIBA.

Vis dėlto FIBA patikino DELFI, kad kol kas kalbėti apie favoritus kovoje dėl olimpinės atrankos turnyro yra pernelyg anksti.

„Jokių favoritų nėra, be to, turnyras gali vykti bet kurioje pasaulio vietoje, ne tik Europoje“, – teigiama FIBA atsiųstame DELFI laiške.

Artimiausiu metu FIBA ketina sudaryti vertinimo komisiją, kurios nariai aplankys visas šalis pretendentes ir nagrinės jų galimybes priimti 12 nacionalinių komandų, kovosiančių dėl paskutinių 3 vietų olimpiniame traukinyje. Parengtas ataskaitas vertinimo komisija pateiks FIBA Centrinei valdybai, kuri posėdžiaus gruodžio 10-11 d. Ispanijos sostinėje Madride ir priims lemiamą sprendimą.

Savo atstovų FIBA Centrinėje valdyboje, vadovaujamoje organizacijos prezidento Yvano Maininio iš Prancūzijos, neturi nei viena iš keturių savo kandidatūras iškėlusių šalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją