Ateinantis NBA reguliarusis sezonas yra sutrumpintas nuo 82 iki 72 rungtynių. Jis pagal kalendorių bus sužaistas iki gegužės 21-osios.

Šis faktas aktualus ne tik patiems NBA žaidžiantiems krepšininkams, bet ir daliai pasaulio nacionalinių rinktinių, dalyvausiančių atrankiniuose Tokijo olimpiados krepšinio turnyruose. Jie suplanuoti birželio 29 – liepos 4 dienomis, o vienas iš šių turnyrų vyks Kaune.

Nors buvo didelių būgštavimų, kad dėl pavėlinto NBA sezono į rinktines dalyvauti atrankoje negalės atvykti šioje lygoje žaidžiantys užsienio krepšininkai, anot Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) prezidento Andreo Zagklio, situacija susiklostė gana palanki.

Jo skaičiavimais, į olimpinės atrankos varžybas turėtų suspėti atvykti 85 proc. rinktinių žaidėjų iš NBA. Pasak A. Zagklio, prieš olimpinę atranką NBA atkrintamosiose varžybose kovoti jau bus likusios tik 4 – savo konferencijų finalus pasiekusios komandos.

„Dabartinis varžybų kalendorius yra toks, kad 26 NBA komandos iki olimpinės atrankos pradžios jau bus pabaigusios varžybas ir išleidusios savo krepšininkus“, – kalbėdamas su žurnalistais trečiadienį teigė A. Zagklis.

FIBA prezidento teigimu, krepšinis apskritai gavo išskirtines teises iš Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC). Pagal IOC reglamentą, kelialapius į žaidynes visi sportininkai turi būti iškovoję ir sistemoje užregistruoti iki birželio 30-osios, tačiau krepšiniui padaryta išimtis – olimpinės atrankos pavėlinimas.

NBA lygos klubuose šį sezoną yra 4 lietuviai – Domantas Sabonis (Indianos „Pacers“), Jonas Valančiūnas (Memfio „Grizzlies“), Ignas Brazdeikis (Niujorko „Knicks“) ir Deividas Sirvydis (Detroito „Pistons“). Tiesa, I. Brazdeikis vis dar siekia Lietuvos pilietybės, o D. Sirvydžio žaidimas pagrindinėje „Pistons“ sudėtyje itin abejotinas.

Pažymėtina, kad situacija dėl Tokijo olimpinių žaidynių vis dar paženklinta „jeigu“ ženklu. Garantijų, kad koronaviruso pandemija neprivers olimpiados atšaukti, nėra. Skeptiškai žaidynių rengimo galimybę vertina ir pati Japonijos visuomenė, nors šalies valdžios atstovai oficialiai deklaruoja, kad olimpiada turėtų vykti.

To tikisi ir pats A. Zagklis. „Labai artimai dirbame su IOC, esame tarp pažangiausių federacijų saugumo protokolų tobulinimo prasme. Mano gaunama informacija leidžia tikėtis, kad tiek žaidynės, tiek olimpinės atrankos turnyrai įvyks kaip dabar numatyta“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)