Brazilijos atstovai finale 75:62 (25:12, 20:17, 20:20, 10:13) patiesė titulą gynusią Burgoso „San Pablo“ ekipą iš Ispanijos.

Ispanijos komandai šis sezonas itin nesėkmingas – ji neapgynė ne tik šio titulo, bet jau yra iškritusi ir iš FIBA Čempionų lygos varžybų, kurias buvo laimėjusi du kartus paeiliui. Abu sykius „San Pablo“ komanda ant menčių šį sezoną paguldė ir Vilniaus „Rytas“, su ispanais žaidęs vienoje grupėje.

„Flamengo“ komanda turnyre dalyvavo kaip Amerikos Čempionų lygos laimėtoja. Ją į pergalę finale atvedė 17 taškų surinkęs Carlosas Olivinha, 15 taškų pridėjo Lucas Martinezas, 13 – Brandonas Robinsonas.

L. Martinezas, buvo išrinktas varžybų finalo ketverto MVP, apdovanojimą jam įteikė Europos krepšinio legenda Vassilis Spanoulis.

„San Pablo“ 14 taškų surinko Victoras Benite, 11 – Tarikas Philippas.

FIBA Tarpžemyninę taurę „Flamengo“ iškėlė antrą kartą istorijoje – pirmą sykį brazilų ekipa šį turnyrą laimėjo 2014-aisiais.

Primename, kad pusfinalyje „Flamengo“ 94:71 įveikė „Lakeland Magic“ ekipą iš NBA Plėtojimosi G lygos, o „San Pablo“ 78:81 – Egipto ir Afrikos čempionus „Zamalek“ krepšininkus.

Kovą dėl bronzos tarp JAV ir Egipto atstovų sekmadienį 113:78 laimėjo „Lakeland Magic“. Hassani Gravettas nugalėtojams pelnė 22 taškus. Rezultatyvus buvo ir latvis Janis Timma, surinkęs 16 taškų (4/11 trit.).

Rio de Žaneiro "Flamengo"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)