Šiuo metu teoriniame FIBA pajėgumo reitinge Lietuva yra 7-oje pozicijoje, o mūsiškius pralenkė į 6-ąją poziciją palypėję Latvijos krepšininkai.

„L. Lekavičius, neseniai su Atėnų „Panathinaikos“ sutartį pasirašęs Lietuvos rinktinės gynėjas, susilaužė pėdą ir nedalyvaus Eurobasket 2017 turnyre. Tai reiškia, kad Mantui Kalniečiui ir vėl teks žaisti po 34 minutes per rungtynes“, – Lietuvos rinktinės įžaidėjui teksiantį krūvį prognozuoja FIBA.

Tuo metu pasirengimo cikle galingą krepšinį demonstruojančios Latvijos rinktinės galimybės vertinamos vis geriau.

„Prie rinktinės prisijungus Kristapui Porzingiui latviai kontrolinių rungtynių nepralaimėjo. Jie turės vieną iš galingiausių starto penketų (Dairis Bertanis, Janis Strelniekas, Janis Timma, Rolandas Šmitas, K. Porzingis) visame čempionate, solidžiai atrodo ir jų atsarginis penketas su Daviu Beraniu priešakyje – šis krepšininkas rungtynėse su Lietuvos rinktine pelnė 18 taškų. Ši komanda Europos čempionate gali sukurti istoriją“, – prognozuoja FIBA.

Latviai iš tiesų galingai atrodo ir be savo žvaigždės K. Porzingio. Štai kontrolinėse rungtynėse ketvirtadienio vakarą latviai namuose 103:69 sutriuškino kitą čempionato dayvę Čekiją, o Niujorko „Knicks“ aukštaūgis saviškių pergalę stebėjo nuo atsarginių suolo. K. Porzingis yra patyręs nesunkią kelio traumą. Anot latvių trenerio Ainaro Bagatskio, aukštaūgiui nežaisti rekomendavo medikai, nors pats krepšininkas ir veržiasi į aikštę.

1-ąją vietą reitinge toliau užima Ispanija, į 2-ąją pakilo Serbija, 3-ąją – Prancūzija, ketvirtoje liko Kroatija, o į 5-ąją, paaiškėjus kad čempionate nežais Giannis Antetokounmpo, nusmuko Graikijos krepšininkai.

Blogiausiai tarp visų čempionato komandų vertinamos vienos iš jo šeimininkių – Rumunijos rinktinės perspektyvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)