Lietuvos krepšininkai grupės varžybose išvengs akistatos su JAV, Ispanijos ir Argentinos ekipomis. Šių šalių rinktinės pateko į pirmą pajėgumo krepšelį. Jau aišku, kad A grupėje žais ispanai, C – amerikiečiai. Lietuva atsidurs B arba D grupėje.

Kiti „krepšeliai“ buvo sudaryti neatsižvelgiant į komandų pajėgumą. Antrame atsidūrė Angola, Egiptas, Senegalas ir Suomija, trečiame – Pietų Korėja, Naujoji Zelandija, Iranas ir Filipinai, ketvirtame – Kroatija, Slovėnija, Serbija ir Ukraina, penktame – Brazilija, Meksika, Dominikos Respublika ir Puerto Rikas, šeštame – Australija, Graikija, Prancūzija, Turkija.

Neseniai paaiškėjo, kad vardinius kvietimus į pasaulio čempionatą gavo Brazilijos, Graikijos, Turkijos ir Suomijos krepšininkai.

Pasaulio pirmenybėse dalyvaus 24 komandos, suskirstytos į keturias grupes. Į kitą etapą, aštuntfinalį, pateks po keturias stipriausias kiekvienos grupės ekipas. Aštuntfinalio etape, kuriame bus žaidžiamos tik vienos rungtynės, suklupusios rinktinės iš čempionato pasitrauks.

Aštuntfinalyje geriausios A grupės rinktinės grumsis su pajėgiausiomis B grupės komandomis, o C – su D.
Pasaulio pirmenybės vyks rugpjūčio 30 – rugsėjo 14 dienomis. Pirmo etapo varžybos bus rengiamos Bilbao, Gran Kanarijos, Granados ir Sevilijos miestuose. Lemiamos kovos vyks Madride ir Barselonoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)