„Naujoji Eurolyga? Negalime būti mažos klubų grupelės vergais, nors jie ir yra gerbiami. Jeigu dešimčiai metų su licencijomis užversi visas duris, lyga daugiau nebeaugs. Skaičiau apie sankcijas, baudas ir diskvalifikacijas klubams, kurie nepasirinks mūsų varžybų. Bet to nebus. Mes nenorime karo. Mes norime sukurti bendrą projektą, bet viskam reikia laiko“, – pareiškė vienas FIBA vadovų.

Nuo 2016-2017 metų sezono Eurolygos kovos vyks visiškai kitokiu modeliu. Iš viso turnyre žais 16 komandų – 11 turinčių A licencijas, Europos taurės čempionė, trys savo šalių čempionės ir viena ekipa, laimėjusi specialų atrankos turnyrą, kuriame dėl kelialapio į pagrindinį čempionatą kovos aštuoni klubai.

Tuo metu FIBA į savo naujai rengiamą turnyrą žada pasikviesti neseniai Eurolygos A licenciją praradusią Malagos „Unicaja“ ekipą ir Atėnų „Panahtinaikos“ klubą, kuris, nors ir turi Eurolygos A licenciją, parašo ant ilgalaikės sutarties su turnyro organizatoriais nepadėjo.

Kitas FIBA ir krepšinio federacijų susitikimas turėtų įvykti gruodžio 10-ąją – po jo paaiškės daugiau naujų detalių dėl varžybų organizavimo.

„Europos taurė? Manau, kad reikia kažko daugiau. Gali būti rengiamas ir trečias taurės turnyras, kuriame galėtų rungtyniauti klubai, norintys įgyti tarptautinių mačų patirties“, – apie planus pasakojo P. Baumannas.

Jau anksčiau buvo skelbta, kad ULEB sutiko prijungti Europos taurės varžybas prie FIBA taurės turnyro. Nuo kito sezono Senajame žemyne bus vienas antras pagal pajėgumą tarptautinis turnyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)