Rusijos atstovams nebeleidžiama dalyvauti jokiame FIBA organizuojamame renginyje, įskaitant ir trijulių krepšinį.

Visgi tiesiogiai pasmerkti Vladimiro Putino režimo invazijos į Ukrainą ir ten sukelto karo FIBA taip ir nesugebėjo, oficialiame pranešime išreiškusi „susirūpinimą dėl pastarųjų įvykių ir užuojautą aukoms“.

Anot FIBA, daugiau sprendimų susijusių su šia situacija bus priimta per valdybos posėdį, vyksiantį kovo 25-ąją. Organizacija „smerkia smurtą ir tikisi, kad greit įsivyraus taika.“

Praėjusią savaitę Rusijos sukeltas karas Ukrainoje sukėlė grandininę reakciją pasaulio sporto bendruomenėje. Prasidėjo visiška rusų sporto izoliacija, šios šalies klubai ir federacijos šalinami iš praktiškai visų tarptautinių varžybų, atšauktas ir Sočyje turėjęs vykti „Formulės-1” etapas. Rusijos ir Baltarusijos atstovus šalinti iš visų turnyrų paragino pats Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)