Jei viename fronte Miese (Šveicarija) įsikūrusi organizacija kariauja su Eurolyga, kitas atidarytas Afrikoje.

Abidžane (Dramblio Kaulo Krantas) posėdžiavusi FIBA Afrikos padalinio („FIBA Africa“) valdyba nesutiko pripažinti šiemet sukurtos Afrikos krepšinio lygos (ABL).

Kovą startavusiame kontinentiniame turnyre dalyvauja šeši klubai iš Nigerijos, Dramblio Kaulo Kranto, Gabono ir Senegalo.

Nepaisant susitikimo su ABL atstovais, FIBA atsisako laikyti šias varžybas net bandomuoju turnyru.

Tokį sprendimą FIBA motyvuoja panašiais argumentais į tuos, kuriuos naudoja ir Europoje: nacionalinių pirmenybių apsauga, uždara naujo turnyro struktūra, FIBA nurodymų nesilaikymu.

Tiesa, kitaip nei Senajame žemyne, prieš naują turnyrą piestu stojo ir kai kurios nacionalinės federacijos.

Nigerijos krepšinio federacija, kurios prezidentas Tijani Umaras anksčiau apsijuokė žadėdamas taip ir neįvyksiančias dvejas draugiškas rungtynes su Lietuvos rinktine, dar kovo pradžioje paskelbė ABL nelegalia lyga ir pritaikė sankcijas trims ją pasirinkusiems Nigerijos klubams.

Primename, kad pirmadienį FIBA sankcijomis pagrūmojo ir klubams, kurie kitą sezoną dalyvaus Eurolygos organizuojamame Europos taurės turnyre. Nacionalinės federacijos įpareigotos pastaruosius šalinti iš nacionalinių pirmenybių. Priešingu atveju, FIBA esą neleistų Europos čempionate žaisti nepaklusnių šalių rinktinėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)