37-erių metų Madrido „Real“ klubo veteranas ir ilgametis rinktinės kapitonas išdėstė savo poziciją, kad nesupranta, kaip nieko bendro su šia šalimi neturičiam žaidėjui buvo suteikta Ispanijos pilietybė.

„Aš jau kalbėjau su federacijos prezidentu, bet, kaip rinktinės kapitonas, noriu pasidalinti savo nuomone ir viešai. Man tai neatrodo teisinga. Tik iš spaudos sužinojau, kad natūralizavome žaidėją, kuris su mūsų šalimi neturi nieko bendro.

Man yra tekusi garbė žaisti kartu su Nikola Mirotičiumi ir Serge'u Ibaka. Jie yra taip pat iš užsienio, bet nuo jauno amžiaus treniravosi Ispanijos jaunimo akademijose, todėl su mūsų šalimi tikrai turi glaudų ryšį“, – pastebėjo Rudy.

31-erių metų 196 cm ūgio L. Brownas yra gimęs Džordžijos valstijoje JAV, niekada nežaidė Ispanijos komandose, tačiau keletą sezonų atstovavo Toronto „Raptors“ ekipai NBA lygoje, kur vienu iš asistentų dirbo vyriausiasis Ispanijos rinktinės treneris Sergio Scariolo.

Apie tai, kad naujų pajėgių įžaidėjų stokojanti ir kartų kaitą išgyvenanti Ispanija gali vėl gali imtis natūralizacijos, buvo kalbama buvo jau keletą mėnesių, o galų gale žodis tapo kūnu. Pilietybė krepšininkui suteikta skubos tvarka.

Norėdamas S. Scariolo krepšininką galės įtraukti į Ispanijos rinktinės, žaisiančios šių metų Europos krepšinio čempionate, sudėtį. Tiesa, strategas pareiškė, kad ne federacija prisiviliojo krepšininką į rinktinei itin aktualią poziciją, o šis prisijungti pasisiūlė pats, kreipęsis savo noru.


Pažymėtina, kad net ir pačioje Ispanijoje toks sprendimas sutiktas nevienareikšmiškai.

Jei ispanų legenda Pau Gasolis prieš kurį laiką apie L. Browno natūralizavimą atsiliepė palankiai, socialiniuose tinkluose antradienio rytą netrūko kritiškų komentarų, o krepšinio portalas Encestando tokią Ispanijos krepšinio federacijos užmačią natūralizuoti nieko bendro su šalimi neturintį krepšininką pavadino „gėdinga“.

Praėjusį sezoną amerikietis atstovavo Kazanės UNIKS komandai, kuri sezonui įpusėjus dėl Rusijos agresijos Ukrainoje buvo išmesta iš Eurolygos. Iki tol per rungtynes jis pelnė po 13,8 taško ir atkovojo po 3,6 kamuolio. Šią vasarą L. Brownas pasirašė naują sutartį su Tel Avivo „Maccabi“ – susitarė dėl dvejų metų bendradarbiavimo.

Primename, kad 2019-ųjų pasaulio čempionė Ispanijos rinktinė Europos čempionate greičiausiai versis be traumuotų Ricky Rubio ir Carloso Aloceno, bet ir be Sergio Rodriguezas bei Guillemo Viveso.

Ispanai Europos čempionatą pradės A grupės turnyre Sakartvele, kur jų varžovėmis bus šeimininkų, turkų, belgų, bulgarų ir išmestus rusus turnyre pakeitusių juodkalniečių rinktinės.

Mindaugas Kuzminskas, Lorenzo Brownas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją