Įdomu tai, kad Željko Obradovičiaus auklėtiniai patyrė antrą pralaimėjimą iš eilės: savaitgalį „Fenerbahče“ po pratęsimo 78:83 nusileido kukliai Bandirmos „Banvit“ ekipai.

Strategas mūšyje su vienais Turkijos pirmenybių autsaiderių į aikštę metė toli gražu ne visus savo pavojingiausius ginklus. Rungtynėms net nebuvo registruoti Janas Vesely, Nikola Kaliničius ir Marko Guduričius, o Erickas Greenas žaidė vos 5 minutes. Tiesa, kai kuriems kertiniams „Fenerbahče“ žaidėjams dėl šios priežasties teko itin didelis krūvis. Pavyzdžiui, Luigi Datome žaidė 39 min., Nicolo Melli – 36 min.

„Privalome reaguoti į nesėkmę prieš „Chimki“, patyrėme netikėtą pralaimėjimą. Negalime ieškoti pasiteisinimų, kaltinti įtemptą tvarkaraštį ir viską suversti nuovargiui.

Lengva šį ketvirtadienio vakarą nebus, žinome, kad „Žalgiris“ gera komanda.

Varžovai bus labai susikoncentravę ir pasiruošę gerai kovai, nes sužaidė prastas rungtynes su „Anadolu Efes“ ekipa. Tad siekiant pergalės mums bus reikalingas maksimalus atsidavimas ant parketo“, – kalbėjo 28-erių graikas K. Sloukas, kuris pirmame tarpusavio mače Kaune žaidė net 38 minutes, pelnė 20 taškų ir buvo naudingiausias savo ekipoje. Tą mačą Turkijos čempionai laimėjo po atkaklios kovos 82:75.

„Žalgiris“ visada yra neparanki komanda, nesvarbu kur bevyktų rungtynės. Privalėsime visas 40 minučių sunkiai kovoti.
Kostas Sloukas

Prieš kovą Stambule gynėją išskyrė „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius, anot kurio, bus svarbu daug keistis dengiamaisiais, kaitalioti gynybos sistemas, kad varžovai nepriprastų ir nesijaustų patogiai, ypač K. Sloukas.

Vienas „Fenerbahče“ lyderių puikiai žino Kauno ekipos naujoką Deoną Thompsoną, kuris ketvirtadienį turėtų debiutuoti naujoje komandoje.

„Tai puikus žaidėjas, turintis patirties Europoje. Nemanau, kad jis turės problemų pritampant naujoje vietoje. „Žalgiris“ visada yra neparanki komanda, nesvarbu kur bevyktų rungtynės. Privalėsime visas 40 minučių sunkiai kovoti. Šįkart rungtyniausime namuose, kur visada jaučiame savų sirgalių palaikymą“, – teigė „Fenerbahče“ gynėjas.

Siekiant sėkmės „Ulker“ arenoje, anot graiko, bus svarbu laikytis stratego Željko Obradovičiaus nurodymų.

„Laiko pasiruošti šiam mačui daug neturėjome. Tiesą sakant po rungtynių Rusijoje tik atskridę į Stambulą keliavome tiesiai į areną, kur čia turėjome lengvą treniruotę.

Tačiau tokios pat sąlygos ir „Žalgiriui“. Esame patyrusi komanda ir žinome, kaip sudėtingomis sąlygomis pasiekti mums palankų rezultatą. Jei klausysime trenerio nurodymų, švęsime pergalę mes“, – vylėsi K. Sloukas.

Eurolygos rikiuotė po 17 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Fenerbahce152143
2.Real143192
3.CSKA134102
4.Anadolu Efes11692
5.Olympiakos11668
6.Barcelona10725
7.Armani Olimpia8916
8.Panathinaikos89-10
9.Bayern89-30
10.Baskonia710-7
11.Žalgiris710-14
12.Chimki710-18
13.Maccabi611-38
14.Gran Canaria611-137
15.Budučnost314-198
16.Daruššafaka215-186

Rungtynės Stambule ketvirtadienį prasidės 19:45 val.

„Žalgiriui“ daug vilčių „TOP Sport“ ekspertai šio vakaro mače nesuteikia. Kauniečių šansai išsivežti pergalę iš Stambulo yra vertinami vos 20 proc., o „Fenerbahče“ tikimybė laimėti – 80 proc.

Skeptiškai Lietuvos čempionų šansus šį vakarą vertina ir sirgaliai. Net 75 proc. „TOP Sport“ kientų mano, kad „Fenerbahče“ šiandien antrą kartą šiame sezone įveiks „Žalgirį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)