Nuo pat rungtynių pradžios savo sąlygas diktavo aikštės šeimininkai „Fenerbahce“ žaidėjai, tačiau „Olympiacos“ komandai iki didžiosios pertraukos pavyko neleisti varžovams atsiplėšti didesniu skirtumu.

Vis dėlto antroje dvikovos dalyje apsukas padidinusi Stambulo komanda buvo visa galva pranašesnė už „Olympiacos“. Paskutiniame kėlinyje net 19 taškų pranašumą įgijusi „Fenerbahce“ savo pergale jau neabejojo.

Toliašaudė „Fenerbahce“ artilerija finale veikė nepriekaištingai - aikštės šeimininkai tritaškius metė 52 proc. taiklumu (13/25), o varžovai - tik 34,6 (9/26).

Stambulo komanda taip pat geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių - kovą po lenta laimėjo 38:23.


Naudingiausiu Eurolygos finalo ketverto žaidėju paskelbtas „Fenerbahce“ puolėjas Ekpe Udoh.

„Fenerbahce“: Bogdanas Bogdanovičius ir Nikola Kaliničius (4/6 tritaškiai, 5 atk. kam., 5 rez. perdav.) po 17, Luigi Datome 11 (6 atk. kam.), Ekpe Udoh 10 (9 atk. kam., 5 blk.), Bobby Dixonas ir Janas Vesely po 8, Pero Antičius 4, Kostas Sloukas 3, Jamesas Nunnally 2, Melihas Mahmutoglu ir Ahmetas Duverioglu 0.

„Olympiacos“: Khemas Birchas 14, Nikola Milutinovas 10, Vangelis Mantzaris ir Vassilis Spanoulis po 9, Erickas Greenas ir Georgios Printezis po 7, Kostas Papanikolaou ir Vassilis Papapetrou po 3.

Iki šiol geriausią rezultatą Eurolygoje „Fenerbahce“ buvo pasiekusi praėjusiais metais, kai pateko į finalą ir nusileido Maskvos CSKA klubui.

„Olympiacos“ ekipa Eurolygą yra laimėjusi tris kartus (1997, 2012 ir 2013 metais), o dar keturis sykius žaidė finale.

Nuo pat rungtynių pradžios 15,6 tūkst. sausakimšoje Stambulo „Sinan Erdem“ arenoje iniciatyvos ėmėsi „Fenerbahce“ krepšininkai. Itin sėkmingo Nikolos Kaliničiaus (12 taškų, 3/3 tritaškiai per pirmą kėlinį) žaidimo dėka aikštės šeimininkai išsiveržė į priekį 13:6 ir sugebėjo tą persvarą išlaikyti iki antrojo kėlinio – 26:18.

Željko Obradovičiaus auklėtiniai ir toliau sėkmingai atakavo iš toli, o po dar vieno Bogdano Bogdanovičiaus tolimo šūvio ir taiklaus Epke Udoh baudos metimo skirtumas šoktelėjo iki 10 taškų (35:25).

Tačiau „Olympiacos“ baltos vėliavos nekėlė ir pjovė varžovų pranašumą perpus – 37:32. Prieš pat didžiąją pertrauką kuriozinis momentas leido graikų čempionams pelnyti du lengvus taškus – tiesiai į rankas atmuštą kamuolį gavęs Khemas Birchas išnaudojo varžovų dovaną.

Įpusėjus rungtynėms Stambulo ekipa išsaugojo nedidelę persvarą 39:34.

Po pertraukos „Olympiacos“ mėgino kabintis oponentams į atlapus, atmosfera įkaito tiek, kad teisėjams teko raminti Janą Vesely ir Nikolą Milutinovą skiriant abipusę techninę pražangą.

Visgi sėkmingiau su nervais aikštėje tvarkėsi „Fenerbahce“ krepšininkai, surengę kelias rezultatyvias atakas be atsako. Po Luigi Datome tritaškio skirtumas išaugo net iki 13 taškų – 57:44.

Du iš eilės varžovų metimus blokavęs E. Udoh kėlinio pabaigoje davė aiškią žinią – lengvų taškų iš po krepšio nebus. Likus žaisti 10 minučių iki rungtynių pabaigos Turkijos čempionai pirmavo 60:48.

Prasidėjus paskutiniam ketvirčiui L. Datome smeigė tritaškį, E. Udoh sumetė abu baudos metimus, Pero Antičius netikėtai susprogdino dar vieną tolimą bombą ir „Fenerbahce“ skirtumas išaugo iki 18 taškų – 68:50.

Finalo ketverto pusfinaliuose abiem komandoms teko grumtis su stambius biudžetus žvanginančiais ir didelę patirtį turinčiais klubais.

Stambulo „Fenerbahce“ krepšininkai į finalą prasibrovė 84:75 nugalėję Madrido „Real“, o graikų „Olympiacos“ netikėtai 82:78 nustūmė nuo sosto titulą gynusią Maskvos CSKA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)