Po pralaimėjimo kauniečių rūbinėje tvyrojo nusivylimo nuotaikos. Nors „Žalgiris“ į atkrintamąsias pateko iš aštuntosios turnyro lentelės vietos, o varžovai labiau patyrę ir į geriausiųjų ketvertuką pateko jau penktą sezoną iš eilės, žaidėjai sunkiai susitaikė su pralaimėjimu.

„Esu labai nusiminęs, tikrai norėjome laimėti. Labai sunku pralaimėti namuose prie tokių aistruolių. Turime kiekvienas iš to pasimokyti: tiek individualiai, tiek kaip komanda.

Turime suprasti, kaip čia patekome, reikia žiūrėti į priekį ir koncentruotis į vietinį čempionatą“, - rūbinėje kalbėjo Brandonas Daviesas.

Šiuo metu atsimenu tik blogiausius dalykus. Jie aplošė mus šešiese, ką daugiau galima pasakyti?
Marius Grigonis

Komandos lyderis ketvirtajame mače vėl blykstelėjo rezultatyvumu. B. Daviesas pelnė 25 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir surinko 35 naudingumo balus. Nepaisant to, amerikietis nesureikšmino savo indėlio puolime ir plakė save dėl klaidų gynyboje.

„Statistiškai atrodo, kad man šios rungtynės buvo geros, tačiau daug klydau gynyboje, leidau pelnyti lengvus taškus. Ir kiti mūsų žaidėjai darė klaidų, tačiau aš turiu būti geresnis dėl savo komandos.

Skaičiai nieko nereiškia, atkrintamosiose turime būti tikra komanda, kartu kovoti“, – apmaudo neslėpė B. Daviesas.

Dar prasčiau savo žaidimą vertino antroje sezono pusėje vis geriau atrodęs Marius Grigonis.

„Buvo, aišku, teigiamų dalykų, bet šiuo metu atsimenu tik blogiausius dalykus. Jie aplošė mus šešiese, ką daugiau galima pasakyti?

Gal ir pats nesiekiu to lygio, kokio norėčiau. Reikia eiti pasimokyti, kad kitą kartą tokiose situacijose būčiau pasiruošęs. Negerai pasirodžiau šitoje serijoje“ , – nusivylęs kalbėjo M. Grigonis.

„Fenerbahče“ puolime tiesiog uraganiškai pradėjo susitikimą, per pirmą kėlinį įgijusi dviženklę persvarą Turkijos komanda pelnė 30 net taškų.

„Žalgiris“ kelis kartus buvo priartėjęs, tačiau „Fenerbahče“ neleido pagalvoti apie tai, kad ši serija persikeltų dar į Stambulą.

„Stengėmės prisitaikyti prie aplinkybių, tačiau darėme daug klaidų, ypač gynyboje. Jie puikiai pataikė. Nieko baisaus, jei jie pataiko sudėtingus metimus, blogiausia, kai mes jiems leidžiame pelnyti lengvus taškus.

Reikia pagirti varžovus, jie gerai treniruojami, žaidžia disciplinuotai ir yra puikia komanda“ , – apie „Fenerbahče“ kalbėjo B. Daviesas.

Serija su „Fenerbahče“ – lyg karti piliulė, bet turime ir iš jos kažką pasiimti gero.
Edgaras Ulanovas

„Vienas prieš vieną jie gal ir nėra geri gynėjai, bet komandiškai jie ginasi puikiai. Yra kaip yra. Turėjome laimėti trečias rungtynes, nes jie tada prastai pataikė, turėjome pasinaudoti galimybe.

Šiandien jie jau neprametė. Mums gal patirties pritrūko, jie atrodė geriau“, – varžovų pranašumą pripažino M. Grigonis.

„Fenerbahče“ galima nugalėti, mes kartą tai padarėme, tačiau, akivaizdu, kad reikia daugiau, nei mes padarėme. Tai puiki komanda, turėjo gerą seriją ir nusipelnė žaisti finaliniame ketverte“, – seriją reziumavo B. Daviesas.

„Praeitose rungtynės laikėmės, jų pataikymas buvo prastas, jei leisdavome jiems mesti laisviems, jie nepataikė.

Šiandien jie bus baudė už visas klaidas“, – atsiduso Edgaras Ulanovas.

„Galėjome išvengti tų metimų darydami pražangas. Rungtynės lemiamos, o jie per pirmą kėlinį mums įmeta 30 taškų, tai yra kosmosas.

Nėra kalbų apie nusiteikimą, gal prieš rungtynes nesusidėliojome minčių, neatidavėme visko dėl komandos, kad pasiektume pergalę.

Rungtynių eigoje jautėme, kad nežaidėme gerai. Jei tokio lygio komandai duodi laisvai jaustis aikštelėje, laisvai jaustis puolime, dalintis kamuoliu, mesti laisviems, tada jau jie gali ir sunkesnius metimus pataikyti.

Sudėtingas sezonas, per plauką patekome į aštuonetą, tas džiugino. Serija su „Fenerbahče“ – lyg karti piliulė, bet turime ir iš jos kažką pasiimti gero“, – po rungtynių kalbėjo „Žalgirio“ puolėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)