Trečiasis ir lemiamas susitikimas Utenoje bus žaidžiamas antradienį.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo uteniškės, kurios sužaidus 2 minutes pirmavo – 5:0. „Hoptrans-Sirenoms“ sunkiai sekėsi pralaužti viešnių gynybą, o įpusėjus ketvirčiui priekyje ir toliau buvo „Utena“ – 11:4. Likus žaisti kiek daugiau nei 2 minutes, tolimą metimą pataikė Rasa Knyzaitė ir leido šeimininkėms kiek sumažinti deficitą – 9:17. Po pirmųjų dešimties minučių uteniškės turėjo dviženklį pranašumą – 21:11.

Antrą kėlinį „Hoptrans-Sirenos“ pradėjo su didesniu užsidegimu, tačiau rinkti taškus sekėsi sunkiai. Po paprašytos Lino Šalkaus minutės pertraukėlės šeimininkėms pavyko priartėti (15:21) bei beveik 4 minutes neleisti taškų pelnyti uteniškėms. Įpusėjus ketvirčiui pirmuosius taškus šiame kėlinyje „Utenai“ pelnė Mantė Kvederavičiūtė – 23:15. Kėlinio pabaigoje viešnios ir vėl buvo įgijusios dviženklį pranašumą, tačiau 4 Monikos Petrauskaitės taškai neleido „Utenai“ toli pabėgti – 21:27. Likus žaisti 22 sekundes, „Hoptrans-Sirenos“ uteniškėms paliko vos 4 taškų pranašumą (27:23), o tuo nepatenkintas Alfredas Vainauskas buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės. Per likusį laiką komandos sėkmingų atakų nebesurengė.

Trečią ketvirtį kaunietės pradėjo atkarpa 4:1 ir pradėjo kvėpuoti „Utenai“ į nugarą – 27:28. Po didžiosios pertraukos abi komandos rungtyniavo itin nerezultatyviai ir kibiai gynėsi. Likus žaisti 3 minutes, rezultatas buvo nepakitęs. M. Petrauskaitės du dvitaškis iš eilės leido pirmą kartą „Hoptrans-Sirenoms“ išsiveržti į priekį – 31:28. Marinos Solopovos baudos metimas leido uteniškėms nutraukti 8 minučių taškų badą ir kiek priartėti prie varžovių – 29:31. Prieš lemiamą kėlinį 34:29 priekyje buvo „Hoptrans-Sirenos“, o visa intriga dar buvo prieš akis.

Lemiamą kėlinį tolimu metimu pradėjo Santa Okockytė ir „Hoptrans-Sirenos“ įgijo jau 8 taškų pranašumą (37:29), o po Rasos Žemantauskaitės dvitaškio pranašumas tapo dviženklis – 39:29. Uteniškės 16 minučių nepelnė taškų „iš žaidimo“, o šį taškų badą nutraukė Ieva Šimkutė – 31:39. Įpusėjus ketvirčiui „Hoptrans-Sirenos“ ir toliau įtikinamai pirmavo – 46:34. Likus žaisti kiek daugiau nei 3 minutes, uteniškėms pavyko sumažinti deficitą iki vienženklio – 37:46, tačiau Jolantos Marmienės tolimas metimas ir vėl sugrąžino šeimininkėms saugų atstumą – 51:39. Iki rungtynių pabaigos staigmenos uteniškės jau nebepateikė, o „Hoptrans-Sirenos“ šventė įtikinamą pergalę – 51:42.

„Hoptrans-Sirenos“: Monika Petrauskaitė 10, Jolanta Marmienė 10 (5 per. kam.), Santa Okockytė 8 taškai (4 rez. perd.).

„Utena“: Ieva Šimkutė 11, Gintarė Mažionytė 8 (12 atk. kam.), Marina Solopova 7 taškai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)