Nuo pat dvikovos pradžios „Lietkabelis“ ėmė diktuoti savo sąlygas aikštėje – 13:3, o netrukus padidino savo persvarą 25:9.

Šalto dušo nupilti svečiai sugebėjo antrajame kėlinyje duoti atkirtį, tačiau jis netruko ilgai. Įpusėjus rungtynėms komandas skyrė 12 taškų (50:38).


Po didžiosios pertraukos panevėžiečiai įjungė aukštesnę pavarą ir vėl ėmė tolti nuo varžovų. Situacijos nepagerino ir dvi techninės Vroclavo komandos stratego Andrejaus Urlepo pražangos, kuris neapsikentęs liejo pyktį ant savo atsarginių žaidėjų suolo.

Be vyriausiojo trenerio likę svečiai visiškai subyrėjo – ketvirtame kėlinyje po serijos taiklių tritaškių metimų „Lietkabelį“ ir „Šlask“ skyrė net 28 taškai – 79:51.

Varžovams pavyko kiek aptirpdyti skirtumą, tačiau Panevėžio komanda vis tiek triumfavo užtikrintai.

„Lietkabelis“ vėl pasižymėjo puikiu pataikymu iš toli – taiklūs buvo 13 iš 29 tritaškių (44,8 proc.). Aikštės šeimininkai taip pat laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 36:24.

Lietkabelis“: Panagiotis Kalaitzakis 18, Vytenis Lipkevičius 16, Džordže Gagičius 14, Dovydas Giedraitis 10, Grantas Vasiliauskas ir Kristupas Žemaitis po 8, Kasparas Berzinis 7, Tadas Vaičiūnas 3, Karolis Giedraitis ir Gabrielius Maldūnas po 2.

Šlask“: Kodi Jsutice 13, Aleksanderis Dziewa ir Jakubas Karolakas po 11.

Prieš pat rungtynes paaiškėjo, kad panevėžiečiai turės verstis be pagrindinio įžaidėjo Nikolos Radičevičiaus, kuriam buvo diagnozuotas koronavirusas. Komandai negalėjo padėti ir traumuotas Gediminas Orelikas.

Europos taurės turnyro starte Panevėžio „Lietkabelis“ pirmoje tarpusavio dvikovoje su Vroclavo „Šlask“ triumfavo 70:59.

Kitas rungtynes „Lietkabelis“ žais sausio 26 dieną Krasnodare su vietos „Lokomotiv“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)