Arenoje – Detroito „Pistons“ desantas

Susitikimą tarp Vilniaus „Ryto“ ir Belgrado „Partizan NIS“ gyvai stebės NBA rungtyniaujančios Detroito „Pistons“ komandos atstovai. Galima numanyti, kad klubo sporto direktorius Greggas Polinsky ir krepšinio operacijų patarėjas Edas Stefanski akylai stebės vilniečių snaiperį Deividą Sirvydį, kurį Detroito komanda šių metų NBA naujokų biržoje pašaukė 37 numeriu.

Parachovskio sugrįžimas į Vilnių

Vilniaus sirgalių numylėtinis baltarusis Artiomas Parachovskis vasarą iš Lietuvos sostinės ir persikėlė į Belgradą. Praėjusiame sezone paskutinės sekundės metimu Europos taurėje paskandinęs savo dabartinės komandos viltis prasibrauti tarp aštuonių pajėgiausių turnyro komandų, baltarusis juokauja Belgrade iki šiol girdintis draugiškus priekaištus dėl to.

„Apie tą metimą manęs ten klausinėja visi. Net ir nepažįstami žmonės prieina gatvėje ir klausia: kodėl tu su mumis taip pasielgei?“, – jau būdamas Vilniuje juokėsi A. Parachovskis.

Šiandien prieš rungtynes Vilniaus „Rytas“ įteiks atminimo dovaną pernai komandą į pergalę vedusiam vidurio puolėjui iš Baltarusijos.

Vienas prieš kitą – pirmuose turuose žibėję krepšininkai

Ant „Siemens“ arenos parketo vienas prieš kitą šį vakarą stos du pirmuose Europos taurės turuose žibėję krepšininkai. 203 m ūgio „Ryto“ kapitonas Eimantas Bendžius mače su Krasnodaro „Lokomotiv“ komandą pelnė 27 taškus ir tapo rezultatyviausiu Europos taurės turo žaidėju.

Dviem centimetrais už E. Bendžių aukštesnis Rade Zagoracas tiesiog sprogo antrame varžybų rate žaistame mače prieš Bursos „Tofaš“ ekipą. 27 pelnyti taškai ir 35 naudingumo balai garantavo serbui Europos taurės savaitės MVP titulą.

Nauja sutartis

Per ilgąją varžybų pertrauką Vilniaus klubas pasirašys bendradarbiavimo sutartį su Mykolo Romerio universitetu, o arenoje esantiems sirgaliams bus pristatyta trečioji sostinės klubo komanda. Šiemet „Rytas – MRU“ pavadinta ekipa rungtyniaus Sostinės krepšinio lygoje, o prie jos vairo stovės ne vieną garsų krepšininką išugdęs Gintautas Regina.

„Ryte MRU“ žais aštuoniolikmečiai ir jaunesni „Ryto“ krepšinio piramidės krepšininkai, o šios komandos pagrindu suburta ekipa žais jaunimo Eurolygos varžybose.

Mynė Eurolygos slenkstį

Vasarą Belgrado „Partizan“ ir Vilniaus „Ryto“ klubai, kartu su Rusijos ekipomis, buvo minimi tarp pagrindinių pretendentų gauti vardinį kvietimą į Eurolygos varžybas. Svarbiausi Belgrado komandos argumentai buvo persikėlimas į daugiau nei 18 tūkst. žiūrovų talpinančią Belgrado areną, Eurolygos klubų reikalavimus atitinkantis komandos biudžetas ir neakivaizdi vieno iš geriausių Europos trenerių Želko Obradovičiaus parama. Visgi vardinį kvietimą Eurolyga įteikė Sankt Peterburgo „Zenit“ komandai.

Į „Siemens“ areną atvykusių sirgalių čia lauks ir jau tradicinės pramogos. Fanams savanoriai dažys veidus Vilniaus komandos spalvomis, jaunuosius #RytasFamily narius kalbins ir linksmins „Ryto“ simbolis vilkas. Fanams taip pat bus pasiūlyta įsigyti naujosios komandos atributikos. Tribūnose esantys sirgaliai bus įtraukti į grojimo būgnais, šokio ir bučinio konkursus. Susitikimo pertraukėlių metu žiūrovai stebės „Rytas Dance Team“ šokėjų pasirodymus, o taip pat galės laimėti prizus įvairiuose konkursuose ir žaidimuose.

Bilietus į „Ryto“ ir „Partizan“ rungtynes platina „Tiketa“. Jų kainos prasideda nuo 8 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)