Lygiai prieš savaitę vilniečiai savo fanų akivaizdoje 80:75 įveikė Prancūzijos čempionato lyderius ir laikinai pagerino savo pozicijas G grupės turnyro lentelėje, tačiau „Monaco“ teritorijoje D. Adomaičio vadovaujamų krepšininkų laukė tikras pragaras, nors pats treneris prieš susitikimą svarstė, jog mačas turėtų būti panašus į dvikovą Vilniuje.

Absoliučiai neatpažįstamas „Rytas“ energingiems ir motyvuotiems varžovams iniciatyvą perleido vos prasidėjus rungtynėms, po 10 min. atsiliko 12:32, o po 20 min. – 15:53. Per antrą kėlinį nieko nepataikiusi Vilniaus komanda sukrapštė vos 3 taškus, o per pusę rungtynių „Ryto“ efektyvumo koeficientas buvo neigiamas (-3).

Savo ruožtu „Monaco“ per 20 min. realizavo 9 iš 14 mestų tritaškių.

Per trečią kėlinį situacijos pataisyti nepavyko – po 40 min. šeimininkų pranašumas išaugo iki kriminalinės 40 taškų (35:75) persvaros, o vienu metu ji pasiekė ir 41 tašką.

Varžovai atsipalaidavo ir apsukas sumažino tik paskutiniame kėlinyje, kuris nebelėmė absoliučiai nieko. Sumažinti atsilikimą padėjo trys Dovio Bičkauskio tritaškiai, kurių vieną gynėjas pataikė iš itin tolimo atstumo.

Reziumuojant, „Monaco“ su vilniečiais už prieš savaitę patirtą pralaimėjimą atsiteisė su kaupu. Jeigu pasibaigus grupės varžyboms abi komandos surinks vienodai pergalių, Monako atstovai turės pranašumą dėl geresnio taškų santykio tarpusavio susitikime.

Rezultatyviausias „Ryto“ gretose buvo Eimantas Bendžius su 13 taškų (9/9 baudos). 11 taškų pridėjo Deividas Sirvydis, ketvirtajame kėlinyje įsivėlęs į apsistumdymą su Dee Bostu.

Dovio Bičkauskio sąskaitoje 9 (3/3 trit.), Pako Cruzo – 8 taškai.

Nugalėtojams 17 taškų surinko Norrisas Cole'as, 16 – D. Boostas, 13 – Anthony Clemmonsas.

„Rytas“ prarado 17, o „Monaco“ – tik 8 kamuolius. Šeimininkai kovą po lenta laimėjo 34-27, jie pataikė 12/25 („Rytas“ savo ruožtu – 7/21) tolimų metimų.

Netikėtumas užfiksuotas kitose grupės rungtynėse, kur „Galatasaray“ namuose 90:76 nugalėjo Kazanės UNIKS ir į savo sąskaitą įsirašė antrą pergalę. UNIKS po keturių turų taip pat lieka su 2 pergalėmis.

28 taškus nugalėtojams pelnė Aaronas Harrisonas (8/17 trit.), 19 – Tai Websteris. Pralaimėjusiems 24 taškus surinko Errickas McCollumas.

Taigi, dabar visos komandos grupėje yra laimėjusios po du kartus, bet „Rytas“ tarpusavio santykyje jau nusileidžia Monako atstovams.

Turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Kitą savaitę (vasario 5 d. „Rytas“) išvykoje žais su UNIKS.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (580)