Šoprone žaisiančios lietuvės D grupėje išmėgins jėgas su ispanėmis, slovakėmis, švedėmis ir šeimininkėmis vengrėmis. Beje, Švedijos rinktinės vyriausiojo trenerio asistente dirba buvusi garsi Lietuvos krepšininkė Jurgita Kaušaitė.

Į kitą etapą pateks trys pajėgiausios komandos. Paskui 12 komandų bus suskirstytos į dvi grupes. Iš viso čempionate pirmą kartą rungtyniaus 20 ekipų.

Tiesiogiai į 2016 metų olimpiadą pateks tik pirmenybių čempionės. 2–5 vietas užėmusios rinktinės dėl teisės žaisti Rio de Žaneire vėliau grumsis atrankos turnyre.

Lietuvos rinktinė į Vengriją išvyko ne pačios stipriausios sudėties. Dėl įvairių priežasčių nacionalinėje ekipoje nebus Eglės Šulčiūtės, Giedrės Paugaitės, Gretos Šniokaitės ir Mantės Kvederavičiūtės. Tačiau komandos treneris Mantas Šernius mano, kad jo auklėtinės yra pajėgios užimti bent penktą vietą.

Pirmame mače mūsų šalies rinktinė susirems su itin galingomis varžovėmis – Europos čempionėmis ispanėmis. Lietuvės prieš pirmenybes iš dešimties kontrolinių rungtynių laimėjo penkerias.

Praėjusiame Europos čempionate Lietuvos moterys tarp 16 rinktinių buvo tik 13-os. Didžiausią pergalę mūsiškės iškovojo 1997 metais – tapo žemyno pirmenybių nugalėtojomis.

Šiame Europos čempionate žais ir Latvijos rinktinė. Ji kovos C grupėje kartu su rusėmis, serbėmis, kroatėmis ir britėmis.

Transliacijų tvarkaraštis:

Ketvirtadienis, birželio 11 d.
19.55 va. Lietuva – Ispanija;

Penktadienis, 12 d.
17.25 val. Lietuva – Slovakija;

Šeštadienis, 13 d.
19.55 val. Lietuva – Vengrija;

Sekmadienis, 14 d.
17.25 val. Lietuva – Švedija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)