Lyginant su 2018-2019 m. sezonu, prieš kurį LKL buvo skirta 9-oji pozicija, iš jos elitinį Lietuvos krepšinio divizioną į 10-ąją vietą išstūmė Izraelio lyga.

„Tai yra „Žalgirio“ šalis ir artimiausiu metu ši tendencija nepasikeis. Manoma, kad „Žalgiris“ turės beveik 11 mln. eurų biudžetą, o pagrindinis čempionų konkurentas Vilniaus „Rytas“ surinko 3,5 mln. biudžetą, iš kurio tik 1,5 mln. skirs žaidėjų ir trenerių algoms.

Prabėgus metams po dabar jau ne itin populiarios Ballų šeimos vizito Lietuvoje, iš esmės čia niekas nepasikeitė. Finansiškai niekas negali prilygti „Žalgiriui“, tačiau vietos talentai žino, kaip žaidžiamas krepšinis, – Eurohoops apibūdina nesikeičiančias ir ne itin intriguojančias tendencijas LKL čempionate. – Izraelio čempionatas į aukštesnę poziciją pakilo tik dėl to, kad Lietuva žengė žingsnį atgal.“

Pirmoje Europos lygų vietoje toliau tradiciškai yra Ispanijos ACB lyga. Antroje pozicijoje – VTB Vieningoji lyga, kurią tiesiai švieisiai galima vadinti Rusijos čempionatu.

Europos lygų reitingas
(vieta, lyga, vieta pernykščiame reitinge)

1.Ispanijos ACB lyga1
2.VTB Vieningoji lyga (Rusijos čempionatas)2
3.Turkijos lyga3
4.Prancūzijos lyga5
5.Italijos lyga4
6.Vokietijos lyga7
7.Graikijos lyga6
8.Adrijos lyga8
9.Izraelio lyga10
10.Lietuvos LKL lyga9



Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)