„Baigęs krepšininko karjerą turiu kur kas daugiau laiko, todėl nusprendžiau mokytis LSU ir siekti trenerio diplomo. Neabejoju, kad ne tik įgysiu būtinų žinių, bet ir pasidalysiu savo patirtimi su studentais“, – teigė V. Praškevičius.

Praeityje garsus krepšininkas taps laisvu klausytoju. Tai reiškia, kad jis nebus universiteto studentas, bet gali pasirinkti norimus studijų modulius ir laikyti egzaminus, o po metų turi galimybę tapti studentu. Šį studijų būdą universitete pasirinko Lietuvos rinktinės ir Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) Toronto „Raptors“ klubo vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas, kartu su V. Praškevičiumi 2003 metais Europos čempionate triumfavę Donatas Slanina ir Dainius Šalenga.

Pastaruosius kelerius metus V. Praškevičius atidžiai stebi tai, kas vyksta šalies krepšinyje, klubų ir rinktinių pasirodymus. Jo teigimu, dabartiniame krepšinyje viskas vyksta profesionaliau: tobulesnis klubų valdymas, finansavimas ir arenos.

„Kai atstovavau (Kauno) „Laverai“ ir „Atletui“ teko žaisti ir vidurinių mokyklų salėse. Tiesa, tuomet beveik pusė LKL komandų buvo iš Kauno. Gaila, kad šiuo metu Lietuvos krepšinio pirmenybėse žaidžia tik „Žalgiris“, būtinai reikėtų turėti ir antrą komandą, kuri legendinei komandai ugdytų pamainą“, – įsitikinęs V. Praškevičius.

Profesionalaus krepšininko karjerą V. Praškevičius 1994 metais pradėjo „Laveros“ komandoje. 1996 metais buvo pasirašęs sutartį su Minesotos „Timberwolves“ klubu, tačiau jam neatstovavo. Vėliau rungtyniavo „Atleto“ ir „Žalgirio“ komandose, Belgijos, Turkijos, Italijos ir Kinijos klubuose, o karjeros pabaigoje - „Šiaulių“ ir Utenos „Juventus“ komandose.

V. Praškevičius yra pelnęs Europos jaunimo ir vyrų čempionatų aukso medalius, su „Žalgiriu“ iškovojo Europos taurę, tapo Belgijos čempionu, Lietuvos ir Izraelio krepšinio lygų vicečempionu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)