Išvakarėse (gruodžio 14 d. 18.10 val.) Maskvoje į kovą stos vieni pagrindinių pretendentų į čempionų titulą – Ramūno Šiškausko ir Darjušo Lavrinovičiaus atstovaujamas vietos CSKA klubas, kurį treniruoja Jonas Kazlauskas, ir praėjusio sezono varžybų nugalėtoja Atėnų „Panathinaikos“ ekipa su Šarūnu Jasikevičiumi.

B grupėje CSKA komanda iškovojo visas 8 pergales, „Panathinaikos“ ekipa laimėjo 6 kartus, Malagos „Unicaja“ ir „Brose Baskets“ krepšininkai - po 3, „Žalgiris“ ir „Zagreb“ klubas - po 2.

Jei ketvirtadienį žalgiriečiai pralaimės, o „Zagreb“ ekipa namie nusileis „Unicaja“ komandai, Kauno klubas praras visas viltis prasibrauti į TOP-16 varžybas. Pergales atveju, „Žalgiris“ turėtų puikius šansus žengti toliau. Jei „Brose Baskets“ nugalės kauniečius, Vokietijos ekipa iškart užsitikrins kelialapį į kitą etapą. Šioje grupėje šansų kovoti dėl vietos tarp 16-os geriausiųjų turi ir „Zagreb“ krepšininkai.

Jau aišku, kad CSKA ir „Panathinaikos“ klubai žais TOP-16 varžybose, bet vis dar vyksta kova dėl pirmos vietos grupėje. Pirmą šių klubų mačą Atėnuose po pratęsimo 78:76 laimėjo maskviečiai. Graikijos čempionai gali tapti grupės nugalėtojais, jei įveiks Rusijos ekipą bent 3 taškų skirtumu, po to namie parklupdys ir „Brose Baskets“ krepšininkus. CSKA paskutines grupės turnyro rungtynes žais Malagoje. Maskvos ekipoje turėtų jau žaisti po traumos atsigaunantis Andrejus Kirilenka.

Teisę žaisti aštuntfinalio etape jau įgiję Madrido „Real“ krepšininkai, kurie pirmauja F grupėje – 6 pergalės ir 2 pralaimėjimai. Jei Madrido komanda, kuriai atstovauja Martynas Pocius, iškovos pergalę prieš Belgrado „Partizan“ ekipą, ji beveik užsitikrins pirmą vietą. „Partizan“ klubas laimėjo keturis kartus ir yra ketvirtas. Serbams ranka pasiekiamas kelialapis į kitą etapą.

5-oje pozicijoje esanti Milano „Emporio Armani“ ekipa surinko tik 2 pergales. „Real“ žaidėjams papildomos motyvacijos turėtų suteikti troškimas atkeršyti varžovams už netikėtą pralaimėjimą Belgrade 79:80. Abi komandos pastaruoju metu neteko dviejų savo lyderių – „Real“ ekipa Rudy Fernandezo, o „Partizan“ klubas Nikola Pekovičiaus, kurie grįžo į NBA.

D grupės priekyje tvirtai žengia nė karto nesuklupusi „Barcelona“. Sienos „Montepaschi“ turi 6 pergales. Šios ekipos jau turi bilietą į TOP-16 turnyrą. Sienos klubas dar turi teorinių galimybių užimti pirmą vietą grupėje, bet dar gali ir nukristi į trečią. Pirmoje dvikovoje Barselonoje pajėgesnė buvo Katalonijos komanda 92:75.

Transliacijų tvarkaraštis:

Gruodžio 14 d.

Maskvoje CSKA - Atėnų „Panathinaikos“, 18.10 val.;

Zagrebo KK „Zagreb“ - Malagos „Unicaja“, 21.40 val.;

Madrido „Real“ - Belgrado „Partizan“, 23.40 val.

Gruodžio 15 d.

Bambergo „Brose Baskets“ - Kauno „Žalgiris“, 20.55 val.;

Sienos „Montepaschi“ - „Barcelona“, 23.40 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją