Posėdis vyko dvi dienas trečiadienį ir ketvirtadienį Barselonoje. Šis susirinkimas įvyko po pirmo Eurolygos sezono, kuriame visos 16 komandų kovėsi tarpusavyje. Treneriai vieningai pritarė, kad su šiuo formatu lyga žengė į priekį ir tą darys ir ateityje.

Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu akcentavo trenerių nuomonę, kuri yra ašis priimamų sprendimų, siūlomų inovacijų, kaip žaidimas turėtų būti žaidžiamas ir kaip lyga gali išlaikyti dabartinius sirgalius bei pritraukti naujus.

Ketvirtadienį treneriai dėmesį skyrė teisėjavimui bei susitiko su Eurolygos teisėjų direktoriumi Richardu Stokesu, su kuriuo peržiūrėjo praėjusio sezono daugybę žaidybinių situacijų. Susitikime buvo diskutuojama apie taisykles, nuostatas ir aiškinama, kaip žaidimą padaryti dar dinamiškesnį dalyviams ir žiūrovams.

„Manau, kad tai geriausias būdas tobulinti žaidimą, – sakė Š. Jasikevičius. – Manau, kad galima geriau suprasti teisėjų pusę, ką jie mato, iš kokios perspektyvos mato dalykus. Praėjusiais metais mes norėjome išvalyti žaidimą, kalbant apie greitas atakas. Manau, kad pamatėme švaresnį žaidimą. Pamatėme greitesnį žaidimą, o toks ir buvo tikslas. Smagu matyti, kad dalykai apie kuriuos kalbame birželį, atsispindės žaidime spalį.“

Susitikime buvo nuspręsta išplėsti arbitrų galimybę naudotis vaizdo peržiūromis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)