Daugiatūkstantinės sirgalių minios emocijos, per didžiąją rungtynių pertrauką į arenos palubes iškelti Pauliaus Jankūno marškinėliai bei pasiaukojančios žalgiriečių pastangos dvikovoje buvo užfiksuotos ir dar vienoje šio sezono „Žalgiris Backstage“ laidoje, kurią veda „Žalgiris TV“ laidų vedėja Eglė Jurgaitytė.

„Nei pirmą, nei antrą, nei trečią nebuvo tokios minties, – taip E.Jurgaitytei atsakė P.Jankūnas, paklaustas, ar kada nors savo karjeroje mąstė apie tai, kad vieną dieną arenos palubėse gali kabėti jo marškinėliai. – Galbūt karjeros pabaigoje, kai žmonės apie tai ėmė kalbėti, bet tos minties vis tiek neprisileidau ir tikrai neįsivaizdavau.“

18 metų „Žalgirio“ klube praleidęs ir ilgus karjeros metus kapitono raištį ryšėjęs P.Jankūnas „Žalgiris Backstage“ laidai papasakojo, kokie žmonės jam buvo pavyzdžiai prieš pačiam tampant kapitonu.

„Pirmais metais turėjau labai gerą kapitoną – Mindaugą Timinską, manau, man jis sudėjo labai gerus kapitono pagrindus. Po to rinktinėje turėjau Robertą Javtoką, kuris yra aukštų ir teisingų vertybių žmogus. Man pasisekė labai su kapitonais, turėjau, iš ko mokytis“, – aiškino P.Jankūnas.

Arenoje rungtynes stebėjo ir kitas legendinis buvęs „Žalgirio“ žaidėjas bei trenerių štabe ne vienerius metus dirbęs Darius Maskoliūnas.

„Vienu žodžiu Paulių apibūdinti yra sudėtinga. Jis – nuostabus žmogus, – tvirtino specialistas. – Kokiu gyvūnu galėtų būti Paulius? Paulius būtų toks žirgas. Sunkus žirgas. Jis toks juodadarbis. Nebūtų jis toks gražaus jojimo žirgas. Toks sunkus. Negražaus jojimo, bet gerai sudėtas.“

„Žalgiryje“ ne vienerius metus rungtyniavęs ir šiuo metu Denverio „Nuggets“ klubo administracijoje dirbantis Martynas Pocius vėl apsilankė savo buvusio klubo rungtynėse bei gyrė rungtynių atmosferą.

„Dabar pakankamai nemažai stebiu Eurolygos rungtynių, nes turiu „skautinti“ nemažai Eurolygos žaidėjų. Kai tik vyksta Eurolyga, tikrai stengiuosi apsilankyti. Tenka daug keliauti ir „Žalgirio“ arenoje atmosferos kitur nepakartosi“, – kalbėjo M.Pocius.

Po pralaimėtų Eurolygos rungtynių „Žalgiriui“ vyriausiasis Bolonijos klubo treneris Sergio Scariolo E.Jurgaitytei pasakojo, kokį prisiminė P.Jankūną iš sezono, kuriame italas treniravo kaunietį „Chimki“ klube.

„Prisiminimai su Pauliumi Jankūnu man išlikę puikūs – jis buvo nuostabus žmogus ir daug dirbantis profesionalas. Puikus žaidėjas ir labai protingas. Jis mėtė tritaškius su savo kaire ranka ir tikrai buvo protingas, atsiduodantis aikštėje 100 proc. Buvo smagu jį treniruoti tą sezoną, – tvirtino tituluotas treneris.

„Žalgirio“ garbės prezidentu šiais metais tapęs ir vieną sezoną su P.Jankūnu „Žalgiryje“ žaidęs Arvydas Sabonis palinkėjo savo geram pažįstamam sėkmės.

„Visaip prisimenu Paulių – ir kaip jauną, ir kaip pagyvenusį, ir kaip veteraną. Visos jo versijos geros. Jis – geras žmogus, geras žaidėjas bei „Žalgirio“ vėliavos dalis. Jam palinkėčiau sėkmės ir sveikatos naujame gyvenimo etape. Dabar baigėsi krepšininko karjera, bet yra kitų reikalų“, – teigė krepšinio legenda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją