P. Jankūnas tapo viena iš Eurolygos ikonų. 16-us metus Kauno ekipos marškinėlius vilkintis puolėjas yra daugiausiai kamuolių (1816) Eurolygos istorijoje atkovojęs žaidėjas.

Jis aplenkė Madrido „Real“ puolėją Felipe Reyesą (1793), kuris pagal šį statistikos rodiklį rikiuojasi antras.

„Jis legenda, į tokius vyrukus visada reikia žiūrėti. Seku, kaip jis atlieka mažus dalykus“, – kalbėjo Zachas LeDay. Jam antrino Jockas Landale'as: „Jis kapitonas, jis įneša į komandos rūbinę profesionalumo, kalbant apie žmogiškas savybes, tai vienas šauniausių vyrukų“.

Gerų žodžių buvusiam komandos draugui, o dabar auklėtiniui negailėjo ir Š. Jasikevičius. „Mes buvome kartu vienoje rūbinėje su Pauliumi tiek nacionalinėje ekipoje, tiek „Žalgiryje“. Sunku būtų įsivaizduoti „Žalgirio“ sėkmę be Pauliaus per visus tuos metus“, – sakė jis.

P. Jankūnas pabrėžė, kad artimiausias jo varžovas dėl visų laikų atkovotų kamuolių rekordo F. Reyesas vertas pagarbos varžovas.

„Kai buvome jaunesni, kovojome dėl kamuolių ir tikrai jų neskaičiavome. F. Reyesas puikus kovotojas ir vis dar aktyvus varžovas, džiaugiuosi, kad galiu lygintis su tokia krepšinio legenda“, – sakė žalgirietis.

Thomas Walkup, Paulius Jankūnas, Zach Leday

„Paulius yra geriausias Europoje pagal atkovotus kamuolius, niekas jų nesugriebė daugiau. Viskas paprasta. Jis geriausias savo srityje“, – teigė Š. Jasikevičius.

„Kai pradėjau žaisti krepšinį, kova dėl kamuolių buvo mano stiprybė. Kai kurie žaidėjai yra snaiperiai, kiti – kovotojai dėl kamuolių, tai – natūralu, eina iš vidaus, – kalbėjo P. Jankūnas. – Fanai yra nuostabūs, žaidžiame puikioje arenoje. Kai arena pilna, nuostabus jausmas žengti ant parketo, fanai suteikia papildomos energijos. Man tai net ne darbas, tai – namai, aistra, šeima. Aš čia užaugau ir subrendau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)