Nors dar Eurolygos sezonas nesibaigė ir „Žalgirio“ po mažiau nei savaitės laukia finalo ketverto kovos Belgrade, šie metai laikomi vienais sėkmingiausių Kauno klubo istorijoje.

Reguliariajame sezone žalgiriečiai laimėjo 18 pergalių ir patyrė 12 pralaimėjimų, ketvirtfinalio serijoje 3:1 nugalėjo praėjusių metų finalininkę Pirėjo „Olympiakos“ ekipą ir pirmą kartą nuo 1999 metų grįžo į lygos stipriausiųjų ketvertą.

Portalo „Eurohoops“ žurnalistai Graikijoje, Anglijoje, Turkijoje, Ispanijoje, Rusijoje ir Vokietijoje kone vieningai balsavo už Š. Jasikevičių. Iš 30 balsų tik du du buvo skirti ne Kauno „Žalgirio“ strategui. Po vieną balsą gavo Madrido „Real“ treneris Pablo Laso ir Vitorijos „Baskonia“ veldys Pedro Martinezas.

Portalas pažymi, kad su kiekvienu sezonu Šaras iškovoja vis daugiau pergalių. Savo pirmąjį sezoną Eurolygoje jo pergalių ir pralaimėjimų santykis buvo 2-10, antrąjį – 14-16, o trečiąjį – 21-13 ir jis vis dar tęsiasi.

Š. Jasikevičius grįžta į finalo ketvertą jau kaip treneris. Prieš tai jis kaip žaidėjas grūmėsi šešiuose finalo ketverto turnyruose ir laimėjo keturis trofėjus („Barcelona“ 2003, Tel Avivo „Maccabi“ 2004 ir 2005, Atėnų „Panathinaikos“ 2009).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)