Nors prie komandos prisijungė tik gruodį ir sužaidė vos 13 rungtynių, 212 cm ūgio vidurio puolėjas spėjo palikti ryškų įspaudą elitiniame turnyre.

19-metis gruzinas per rungtynes vidutiniškai pelnė po 12,1 taško, atkovojo po 6,4 kamuolio ir blokavo po 2,3 metimo, o jo naudingumo koeficiento vidurkis siekė net 16,3 balo.

G. Bitadzė yra pirmas vidurio puolėjas, kurį per paskutinius 13 metų turnyro „Kylančia žvaigžde“ rinko Eurolygos treneriai.

Antrą vietą šiuose rinkimuose užėmė Tel Avivo „Maccabi“ puolėjas Yovelis Zoosmanas, trečią – Atėnų „Panathinaikos“ vidurio puolėjas Georgis Papagiannis.

Apie išskirtinį G. Bitadzės talentą Krepšinis.lt buvo rašęs dar prieš keletą metų, kai krepšininkas nebuvo debiutavęs elitiniuose turnyruose.

Du praėjusius sezonus „Kylančios žvaigždės“ titulas atiteko į NBA jau persikėlusiam Madrido „Real“ puolėjui – slovėnui Lukai Dončičiui.

Kiek anksčiau paskelbta, kad Alphonso Fordo vardo trofėjus už pastarąjį sezoną atiteko Milano „Olimpia Armani“ gynėjui Mike'ui Jamesui. Rezultatyviausiu sezono krepšininku tapęs amerikietis per rungtynes vidutiniškai pelnė po 19,8 taško.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)