Svetainė krepšiniotalentai.lt pristato visus varžybų dalyvius.

Belgrado FMP

Belgrado ekipa norės patekti į finalą penktą kartą iš eilės. Svarbiausiais FMP ginklais turėtų tapti aukštaūgis Nemanja Bezbradica, universalusis Stefanas Popovskis–Turanjaninas ir po ligos grįžęs Nikola Jankovičius. Pastarojo trūkumas labai pasijautė neseniai vykusiame Serbijos U-18 turnyre, kuriame FMP finale nusileido „Crvena Zvezda“ ekipai. FMP taip pat turi du įdomius 1995 metų gimimo krepšininkus. Nikola Rebčičius dažniausiai rungtynes pradeda starto penkete, o Dušanas Rističius labiausiai savo vertę įrodė „Jordan Brand Classic“ turnyre, kuriame turėjo milžiniška trenerio pasitikėjimą ir aikštelėje praleido net 37 minutes.

Zagrebo „KK Zagreb“

Nepaisant to, jog Romoje vykusiame kvalifikaciniame turnyre Zagrebo krepšininkai liko vos ketvirti, jie dalyvaus Eurolygos jaunimo turnyre, nes gavo vardinį kvietimą. Priežasčių kodėl, toli ieškoti nereikia: visus domina šios ekipos lyderiai – Mario Hezonja bei Dario Saričius. Abiems jiems prognozuojama puiki ateitis, o savo potencialą krepšininkai įrodė prieš keletą savaičių vykusiuose „Nike Hoop Summit“ bei „Jordan Brand Classic“ turnyruose. Verta atkreipti dėmesį ir į 1994 metų gimimo Dominiką Mavrą. Atakuojantis gynėjas Romoje vykusiame turnyre pelnydavo net 18,5 taško. Didžiausia Kroatijos komandos problema – nėra nei vieno solidaus aukštaūgio.

Stambulo „Fenerbahce“

Kvalifikacinio turnyro Romoje laimėtojai į Barseloną atvyks su labai subalansuota sudėtimi. Turkijos ekipa atsiveš net keletą žaidėjų, su geromis ateities perspektyvomis ir kurie jau šiame turnyre gali tapti dominuojančia jėga. Jamesas Metecanas Birsenas, Erbilas Eroglu, Keremas Hotičius ir Berkay Candanas – visi jie yra aukšti, atletiški, bei turėtų padėti komandai pasiekti finalą. B. Candanas buvo rezultatyviausias „Fenerbahce“ ekipos žaidėjas Romos turnyre.

INSEP

Čempionų titulą ginanti ekipa šiais metais suklupo Belgrado atrankos turnyro pusfinalyje, tad prancūzai į Barseloną atvyks parodyti savo tikro pajėgumo. Pastaruoju metu INSEP turi problemų – Prancūzijos trečioje lygoje buvo triuškinamai nusileista varžovams, be to traumą patyrė vienas pagrindinių žaidėjų – Williamas Howardas. Tai reiškia, jog dar didesnę naštą puolime turės pakelti Hugo Invernizzis, šį sezoną stebinantis solidžiu žaidimu. Priekinėje linijoje taip pat yra keletas įdomių krepšininkų – pulti mėgstantis Livio Jeanas–Charlesas, atkovotų kamuolių mašina Yannis Morinas bei sparčiai tobulėjantis Mamas Jaitechas. Pati atletiškiausia turnyro komanda visuomet traukia NBA ir Europos skautų žvilgsnius. INSEP per pastaruosius metus išugdė visą būrį garsiausių krepšininkų.

Kinijos komanda

Kinijos U-19 rinktinė žais Eurolygos turnyre, taip siekdama tinkamai pasirengi Latvijoje vyksiančiam pasaulio čempionatui. Ekipos lyderiu turėtų tapti Ailunas Guo, kuris šiais metais buvo pakviestas į „Nike Hoop Summit“ turnyrą. Krepšininkas šiuo metu yra bene talentingiausias savo šalyje ir nepaisant to, jog jam šiuo metu yra vos 17 metų, gynėjas jau vilkėjo nacionalinės rinktinės aprangą pasaulio čempionate. Neseniai Kinijos U-19 rinktinė buvo įsivėlusi į skandalą, kuomet jos žaidėjai parašė laišką, su reikalavimu atstatydinti trenerį Faną Biną. Federacija strategą buvo suspendavusi, tačiau labai greitai vėl grąžino į komandą. Ši komanda bus pati vyriausia visame turnyre.

Barselonos „Barcelona“

Šeimininkai ir „l’Hospitalet“ turnyro laimėtojai būtų neabejotini B grupės lyderiai, jei tik surinktų stipriausią sudėtį. Jei švedas Nickas Spiresas ir Aleksandras Žigulinas iš Kazachstano nežais, visą naštą ant savo pečių turės užsikrauti Josepas Perezas. Pastarasis krepšininkas aikštelėje pasižymi solidžiu žaidimu – lyg veteranas ir yra laikomas vienu įdomiausių įžaidėjų savo amžiaus kategorijoje. Barselona turi bene aukščiausią komandą turnyre. Čia žaidžia 210 cm ūgio vengras Mate Borbely, 207 cm ūgio Aitoras Gomezas bei 203 cm ūgio Carlesas Gasque. A. Žigulinas ir N. Spiresas įspūdingai žaidė Katalonijos U-18 turnyre, tad galima tikėtis nemažesnio jų indėlio į „Barcelona“ pergales ir dabar.

Kauno „Žalgiris“

„l’Hospitalet“ turnyre žalgiriečiai užėmė tik trečią vietą, bet kaip ir „KK Zagreb“, gavo Eurolygos vardinį kvietimą. Lyginant su sausį vykusiomis varžybomis, „Žalgirio“ sudėtis pasikeitė nežymiai. Neabejotinu komandos lyderiu ir toliau turėtų būti Tauras Jogėla, o didžiausias pagalbininkas iš gynėjų tarpo – latvis Kasparas Vecvagaras. Marius Grigonis labai solidžiai atrodė „l’Hospitalet“ turnyre, o jei svaresnį indėlį tars ir Simonas Kymantas bei Ignas Ramašauskas, Kauno ekipa tikrai turės realių vilčių patekti į finalą.

I. Ramašauskas nežaidė „l’Hospitalet“ turnyre, tačiau buvo pagrindinis lietuvių vidurio puolėjas prieš pora metų vykusiame U-16 čempionate. S. Kymantas sužaidė keletą puikių rungtynių, praėjusią vasarą atstovaudamas U-17 rinktinei, tačiau jo pasirodymas kvalifikaciniame turnyre kiek nuvylė. „Žalgiris“ taip pat turi šiokių tokių problemų su priekine linija – T. Jogėla beveik visą laiką priverstas žaisti sunkiuoju kraštu, nors šiais pozicijai jam ryškiai trūksta centimetrų.

Belgrado „Crvena Zvezda“

Belgrado turnyro laimėtojai į Barseloną atvyksta dar labiau sustiprinę savo jėgas. Kvalifikaciniame turnyre nežaidęs Aleksandaras Cvetkovičius tikrai žais Eurolygos turnyre ir veikiausia bus svarbiausia Belgrado dėlionės dalimi. „Crvenza Zvezda“ ekipoje žais ir Andrija Bojičius – jis liko antroje vietoje per Serbijos jaunimo čempionato MVP rinkimus. Šie du krepšininkai bei Ivanas Marinkovičius sudarys smogiamą komandos trejetą. Prie jo neblogai prisiderinti turėtų Ivanas Saicičius. Jau pirmas rungtynes turnyre serbų klubas žais prieš šeimininkus - „Barcelona“ krepšininkus, - informuoja portalas krepšiniotalentai.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją