Kulminacinio sezono turnyro išvakarėse CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas patvirtino, kad komandai galės padėti vienas iš lyderių Milošas Teodosičius. Serbas dėl kojos traumos negalėjo žaisti dvi savaites ir buvo abejonių, ar gynėjas apskritai galės žengti į aikštę.

„Jis kęsdamas skausmą žaidė su Vitorijos „Baskonia“. Lenkiu galva prieš jį, tačiau šios papildomos pastangos galiausiai privertė jį dvi savaites praleisti be kamuolio, – kalbėjo Maskvos CSKA vadovas. – M. Teodosičius išeis į aikštę, tačiau kaip jam seksis, niekas nežino. Aišku, visi stengsis. Sunku tikėtis herojiškų serbo žygių, kai jis dvi savaites nesitreniravo. Fiziškai jis gal nepasirengęs 100 proc., tačiau jo žaidimo intelektas leistų jam ir po pusės metų pertraukos puikiai pasirodyti.“

2006, 2008 ir 2016 Eurolygoje triumfavusi CSKA jaučia savo jėgą ir tai patvirtina pats M. Teodosičius: „Pergalė pernai padėjo mums tapti didele komanda, tačiau dabar naujas sezonas ir naujas finalo ketvertas. Toks krepšinis. Reikia eiti į aikštę ir laimėti nepriklausomai nuo to, kas varžovas“.

Įdomu, kad pirmasis maskviečių varžovas – „Olympiacos“ – gerai pažįstamas M. Teodosičiui. Serbas šios komandos marškinėlius vilkėjo nuo 2007 iki 2011 metų.

Apie atsakomybę ir psichologinį spaudimą prieš prasidedant finalinėms kovoms kalbėjo ir CSKA vyriausiasis treneris Dimitris Itoudis. „Suvokiame, kad vis dar esame čempionai ir rengiamės apginti šį titulą“, – sakė jis.

FAKTAI

Europos prestižiškiausio klubinio krepšinio turnyro čempionais nuo 1958 metų tapo 17-a skirtingų komandų iš 12-os šalių.

Madrido „Real“ žengia čempionų sąrašo viršūnėje su 9-iais titulais nuo 1964 iki 2015 metų.

Atėnų „Panathinaikos“ era finalo ketvertuose prasidėjo 1988 metais. Per tą laiką jis laimėjo 6-is titulus iš 7-ių bandymų.

Individualioje žaidėjų rekordų statistikoje nepralenkiamas Dino Meneghinas, laimėjęs 7-is Eurolygos čempiono titulus, kai vilkėjo „Varese“ ir Milano „Olimpia“ marškinėlius.

Tarp trenerių nepralenkiamas titulų skaičiumi yra Željko Obradovičius. Jis su keturiomis skirtingomis komandomis triumfavo net 8-is kartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją