Apie tai 35-erių profesionalo karjerą jau baigęs aukštaūgis prabilo duodamas interviu Izraelio naujienų portalui „Walla“.

211 cm ūgio serbų kilmės australas „Panathinaikos“ klube su Š. Jasikevičiumi petys petin rungtyniavo 2011-2012 metų sezone.

2010-2011 metais A. Maričius padėjo Atėnų ekipai triumfuoti Eurolygoje.

Ryškių prisiminimų vidurio puolėjui paliko ir ankstesnis sezonas, kai jo atstovaujamas Belgrado „Partizan“ (Serbija) sensacingai įsiveržė į Eurolygos finalo ketvertą, o pats australas buvo išrinktas į simbolinį turnyro penketą.

Vėlesniais metais A. Maričiui taip pat teko žaisti tokiose aukšto lygio Europos komandose kaip Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija), Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), Stambulo „Galatasaray“ (Turkija).

Tačiau paprašytas išvardinti, su kuriais per savo karjerą sutiktais komandos draugais norėtų sudaryti svajonių penketą, dabartinis Australijos vicečempionų Sidnėjaus „Kings“ trenerių štabo atstovas prisimena tik „Panathinaikos“.

„Mike'as Batiste, Dimitris Diamantidis, Š. Jasikevičius ir Nickas Calathesas. Neatsitiktinai jie visi – iš vienos komandos. Aš vis dar žiūriu Eurolygą ir joje sergu už „Panathinaikos“, o N. Calathesas tebėra geras mano bičiulis“, – sakė A. Maričius.

„Walla“ paklaustas, ar norint vėl diktuoti madas Europoje, „Panathinaikos“ privalo iš Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija) susigrąžinti klubo simboliu kadaise buvusį trenerį Željko Obradovičių, australas turėjo kitokią nuomonę.

„Jie padarė didelių klaidų komplektuodami komandą. Manau, ją reikia perstatyti iš pagrindų. Mano nuomone, šiai komandai kaip trenerio reikia Šaro“, – pažymėjo A. Maričius.

Graikijos čempionai sustabdžius sezoną dėl koronaviruso pandemijos liko be vairininko, kadangi amerikietis Rickas Pitino nusprendė grįžti į tėvynę ir komandai daugiau nevadovaus.

Primename, kad Kauno „Žalgirį“ dabar treniruojantis Š. Jasikevičius „Panathinaikos“ aprangą vilkėjo 2007-2010 ir 2011-2012 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)