Net 22 rezultatyvius perdavimus atlikę žalgiriečiai sužaidė antrą rezultatyviausią savo mačą šių metų Eurolygoje, jei skaičiuosime tik pagrindinį laiką, tačiau tikrai ne pačią disciplinuočiausią ir sumaniausiai rungtyniaujančią turnyro ekipą įveikė tik ketvirtame kėlinyje suorganizavę spurtą 20:7. Iki tol kauniečiai žaidė su ugnimi.

Vos antra pasiekta pergalė per pastaruosius du mėnesius, t. y. per paskutinius 9 turus, leido „Žalgiriui“ išsaugoti dar pakankamai padorius šansus pasistumdyti dėl vietos prie lango paskutiniame Eurolygos atkrintamųjų vagone.

Ją šiuo metu yra užsėdusi Vitorijos „Baskonia“, turinti dviem laimėjimais daugiau ir 8 taškų pranašumą, išsivežtą iš Kauno. Būtent pas baskus kitą ketvirtadienį ir vyks „Žalgirio“ ekspresas, kurio laukia viena kertinių šio Eurolygos sezono dvikovų.

Pergalė Vitorijoje suteiktų žaliai baltų traukiniui tokį pagreitį, kuris galėtų nugabenti ir į atkrintamąsias. Tuo metu nesėkmė – praktiškai nuverstų jį nuo bėgių.

Baskai, patyrę tris pralaimėjimus iš eilės (du Karaliaus taurėje ir vieną Eurolygoje), šioje sezono stadijoje atrodo pažeidžiami, ypač turint omenyje, kad jų gretose nėra trijų labai svarbių detalių – traumuotų Tornikės Šengelijos, Jaysono Grangerio ir Patricio Garino, Kaune pelniusių net trečdalį visų komandos taškų.

„Svarbiausia šiai dienai mums – kuo ilgiau kabintis į aštuntuką“, – akcentuoja „Žalgirio“ mašinistas Šaras.

Reikia tikėtis, kad jis taip sako ne puikiai suprasdamas tai, jog, kol jo auklėtiniai dalyvaus atkrintamųjų lenktynėse, žiūrovai plūs į areną net ir susitinkant su tokiais varžovais kaip „Budučnost“, bet pats šventai tebetikėdamas tuo, kad tas aštuntukas ir svajonė apie jį dar iš tiesų niekur nepaspruko.

Kol „Žalgiris“ pagal žiūrovų lankomumą (vid. 14,793 tūkst.) ir toliau beveik niekuo nenusileidžia net keliems NBA klubams, įskaitant ir naująją Jono Valančiūno darbovietę Memfio „Grizzlies“, Krepsinis.lt siūlo užmesti žvilgsnį į tai, kiek iš tikrųjų realios yra Lietuvos čempiono galimybės pratęsti savo sezoną Eurolygoje, kas yra pagrindiniai jo konkurentai grumtynėse dėl atkrintamųjų ir kam likęs tvarkaraštis yra gailestingiausias.

„Fenerbahče“ (20/3), CSKA (18/5) ir „Real“ (18/5) klubai jau turi kvietimus į ketvirtfinalio vakarėlį, „Anadolu“ (15/8) ir „Barcelonai“ (14/9) jie tuoj bus išsiųsti, o štai 6-13 vietose esančių Eurolygos komandų, kurias skiria tik trys pergalės, likimas dar neaiškus.

Pateikiame šioms ekipoms likusį reguliariojo sezono grafiką (I – išvykoje, N – namuose) ir prognozę:

6 vieta – Milano „Armani“ (12/11). Likę varžovai: „Chimki“ (I), CSKA (I), „Olympiakos“ (N), „Real“ (I), „Panathinaikos“ (N), „Fenerbahče“ (N), „Anadolu“ (I). Prognozė: 2-3 pergalės. Galutinis rezultatas – 14-15 pergalių.

7 vieta – Pirėjo „Olympiakos“ (12/11). Likę varžovai: CSKA (N), „Budučnost“ (I), „Armani“ (I), „Bayern“ (N), „Gran Canaria“ (I), „Žalgiris“ (N), „Daruššafaka“ (N). Prognozė: 4-5 pergalės. Galutinis rezultatas – 16-17 pergalių.

8 vieta – Vitorijos „Baskonia“ (11/12). Likę varžovai: „Žalgiris“ (N), „Chimki“ (N), „Budučnost“ (N), „Panathinaikos“ (I), „Real“ (N), „Anadolu“ (N), CSKA (I). Prognozė: 4-5 pergalės. Galutinis rezultatas – 15-16 pergalių.

9 vieta – Miuncheno „Bayern“ (11/12). Likę varžovai: „Budučnost“ (I), „Maccabi“ (N), „Žalgiris“ (I), „Olympiakos“ (I), „Barcelona“ (N), „Daruššafaka“ (I), „Gran Canaria“ (N). Prognozė: 3-4 pergalės. Galutinis rezultatas – 14-15 pergalių.

10 vieta – Tel Avivo „Maccabi“ (10/13). Likę varžovai: „Daruššafaka“ (N), „Bayern“ (I), „Anadolu“ (N), „Žalgiris“ (N), „Chimki“ (I), „Gran Canaria“ (N), „Fenerbahče“ (I). Prognozė: 4-5 pergalės. Galutinis rezultatas – 14-15 pergalių.

11 vieta – Atėnų „Panathinaikos“ (10/13). Likę varžovai: „Gran Canaria“ (I), „Daruššafaka“ (I), CSKA (I), „Baskonia“ (N), „Armani“ (I), „Real“ (N), „Budučnost“ (N). Prognozė: 3-4 pergalės. Galutinis rezultatas – 13-14 pergalių.

12 vieta – Maskvos srities „Chimki“ (9/14). Likę varžovai: „Armani“ (N), „Baskonia“ (I), „Real“ (N), „Daruššafaka“ (I), „Maccabi“ (N), CSKA (N), „Barcelona“ (I). Prognozė: 4-5 pergalės. Galutinis rezultatas – 13-14 pergalių.

13 vieta – Kauno „Žalgiris“ (9/14). Likę varžovai: „Baskonia“ (I), „Gran Canaria“ (N), „Bayern“ (N), „Maccabi“ (I), „Daruššafaka“ (N), „Olympiakos“ (I), „Real“ (I). Prognozė: 3-4 pergalės. Galutinis rezultatas – 12-13 pergalių.

Jeigu Eurolygos lyderiai reguliariojo sezono finišo tiesiojoje neįjungs taupimo režimo ir nepradės dalinti pergalių į kairę ir į dešinę, panašu, kad bilietui į aktintamąsias šiemet gali užtekti ir 15 pergalių. Tiesa, tiek jų prikaupti per likusius turus „Žalgiriui“ bus sunku: paskutines penkerias išvykų rungtynes pralaimėję žalgiriečiai svečiuose kausis su motyvuotomis ir itin pavojingomis ekipomis –„Baskonia“, „Maccabi“, „Olympiakos“ ir „Real“. Gal tik pastarasis, „Karališkasis“ klubas, 30-ame ture jau gali dairytis į ketvirtfinalio seriją ir prieš mūsiškius neišsitraukti visų savo ginklų.

„Žalgirį“ pakylėti kuo aukščiau lentelėje galėtų tokia situacija, jei jis su „Panathinaikos“ ir dar viena ar keliomis kitomis komandomis surinktų po vienodą pergalių skaičių. Tikėtina, kad tada kauniečiai, kurie abu kartus nugalėjo PAO, turėtų bendrą tarpusavio pranašumą prieš daugelį tokios grupės narių. Beje, tokį pranašumą dar įmanoma susikurti ir prieš „Maccabį“ bei OLY.

Todėl ta Š. Jasikevičiaus išsakyta mintis, kad esminis „Žalgirio“ tikslas šiuo metu – kuo ilgiau kabintis į aštuntuką, skamba ir logiškai, ir ambicingai. Juk kol traukinys laukia, į jį dar galima įšokti.

Dabartinė Eurolygos turnyro lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)