Neabejotina, kad turtingiausias Eurolygos klubas – CSKA, kurio biuždetas šį sezoną siekia net 37 mln. eurų. Portalo eurohoops.net duomenimis, antras pagal biudžetą iš finalininkų yra „Fenerbahce“ (25 mln.), trečias – „Lokomotiv-Kuban“ (14,8 mln.), o ketvirtas – „Laboral Kutxa“ klubas, kurio biudžetas siekia palyginus mažai – 8,5 mln. eurų.

Tai – vos milijonu didesnis biudžetas nei tas, kurį prieš sezoną deklaravo „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas. Anot jo, 2015-2016 m. klubo biudžetas siekė 7,4 mln. eurų.

Vitorijos klubo biudžetas nėra įvardintas oficialiai, tačiau skelbiamas faktas, kad Ispaniją krėtusi ekonominė krizė baskų klubą tarpsezoniu privertė grokai susiveržti diržą ir parduoti ilgametį savo lyderį Fernandą San Emeterio, išvykusį rungtyniauti į Valensiją. Manoma, kad atlyginimams „Laboral Kutxa“ per sezoną išleidžia mažiau nei 4 mln. eurų. Panašiai kaip ir „Žalgiris“, didelę dalį savo biudžeto baskai išleidžia senų skolų apmokėjimui, todėl itin sėkmingas komandos sezonas atrodo dar įspūdingiau.

Verta pažymėti, kad prieš TOP-16 etapą Vitorijos klubas buvo laikomas vienu iš grupės autsaiderių, tačiau F grupėje sugebėjo pralenkti eilę turtingesnių klubų, tarp kurių buvo ir „Barcelona“, ir Maskvos srities „Chimki“, ir Madrido „Real“, ir Pirėjo „Olympiakos“. Taip pat už baskų nugarų liko „Žalgiris“ su Bambergo „Brose Baskets“.

Paminėtinas faktas, kad CSKA yra vienintelis klubas Eurolygoje, kuris turi savo nuosavą „Boeing 737“ modelio lėktuvą, kuriuo ir keliauja po įvairias Europos šalis.

Eurolygos pusfinalio rungtynės vyks penktadienį, gegužės 13-osios vakarą, o finalas bus žaidžiamas sekmadienį.

Pusfinalyje tarpusavyje kausis abu rusų klubai, o ispanai susirems su turkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)