Net ir pergalės prieš Ettores Messinos auklėtinius atveju, žalgiriečiai gali tik pasivyti vienu laipteliu aukščiau esantį Atėnų „Panathinaikos“ (4-13), bet liks žemiau dėl bendro įmestų ir praleistų taškų skirtumo – šiuo metu jis net 59 taškais prastesnis už graikų. O tarpusavio dvikovos rezultatas komandoms nesusitikus antrą kartą kol kas nieko nesprendžia.

Dviejų Eurolygos autsaiderių akistata atidarys antrąjį turnyro ratą ir tai galimai bus proga žaliai-baltiems pagaliau atsispirti nuo dugno. Tačiau nukauti PAO svetimoje teritorijoje – irgi nepaprasta.

Atėnuose šią savaitę karšta buvo net absoliučiai lyderei „Barcelonai“, kuriai išnešti neapdegusį kailį (85:82) leido tik netaiklus lemiamas Nemanjos Nedovičiaus tritaškis aidint sirenai.

„Žalgiris“ šį sezoną išgyvena tikrą išvykų kompleksą: pralaimėjo visus aštuonis svečiuose žaistus mačus ir visus juos dviženkliais skirtumais, o paskutinę pergalę iš užsienio parsivežė dar sausio mėnesį, kai sulig finaline sirena Valensijoje išlindo pro su Mariaus Grigonio atrastą rakto skylutę.

Nuo to laiko beveik metus žalgiriečiai į Ispaniją, Grakiją, Italiją, Turkiją, Vokietiją, Prancūziją, Izraelį ir Serbiją skraido bergždžiai – iš viso jau 14 tuščių tokių kelionių.

O kad dabartinė Lietuvos čempionų užimama 18 vieta nėra atsitiktinė, liudija ir dauguma statistinių rodiklių: Kauno ekipa nieko nelenkia pagal naudingumą (vidutiniškai 71,31 balo) ir dvitaškių pataikymą (vid. po 16,9 metimo, 48,92 proc.) ir yra geresnė tik už po vieną varžovą pagal taškus (vid. 70,38, kai „Baskonia“ po 70,19), atkovotus kamuolius (vid. 31,75, kai „Bayern“ 30,69) bei išprovokuotas pražangas (vid. 17,19, kai UNIKS 15,31).

Daug ką atspindi ir faktas, kad net ir visais būdais stengdamasis lėtinti žaidimą bei mušti žaidimo greitį, „Žalgiris“ (vid. 79,7) praleidžia mažiau taškų tik už du kolektyvus – ALBA (vid. 80,9) ir „Monaco“ (81,8).

Kodėl pajėgiausias šalies krepšinio klubas šiemet taip atsilieka europinėje arenoje?

„Čia gal galima kažkiek su „Formule-1“ sulyginti: kai nelabai pavyksta kvalifikacijoje pasirodyti, tada ir lenktynes pradedi iš uodegos. Tikėkimės, kad startavus iš to galo pavyks kažką aplenkti ir šiek tiek pakilti.

Sezonas nuo pat pradžios nepavykęs, todėl sunku yra ir įsivažiuoti bei lipti iš tos duobės – tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Dabar dar ir traumos prisidėjo. Negalime pamiršti, kad Joffrey Lauvergne'as ir Paulius Jankūnas – du stiprūs ir svarbūs žaidėjai po krepšiu, kurių trūksta rotacijoje. Jie būtų ginklai puolime. O dabar reikia kažkaip užkamšyti tuos plyšius“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ sakė Bostono „Celtics“ tarptautinis skautas Benas Matkevičius.

Jo manymu, skylės žiojėja ir gynėjų grandyje, ypač lyginant su kitų Eurolygos komandų pirmąja linija.

„Labai daug buvo statoma ant Emmanueliu Mudiay, bet tai nepasiteisino. Tuomet tapo labai sunku kitiems žaidėjams, nes jie, ypač šiame „Žalgiryje“, yra labai daug priklausantys nuo to pagrindinio gynėjo. Tai ir buvo kabliukas, nulėmęs blogą startą“, – teigė buvęs Lietuvos rinktinės trenerio asistentas.

Savo ruožtu komentatorius Vaidas Čeponis davė mažai šansų, kad LKL karaliai dar sugebės papildyti savo kraitį pirmame Eurolygos rate.

„Realu tik tada, jeigu varžovai neįvertins „Žalgirio“ ir lengvabūdiškai atsipalaiduos. Milanas turi gerokai stipresnę sudėtį, o pas mus labai nuvilia naujokai Zoranas Dragičius ir Tai Websteris.

Jeigu būtų sveikas ir geros sportinės formos J. Lauvergne'as, galbūt kauniečiai ir išvengtų paskutinės vietos. Dabar geras rezultatas „Žalgiriui“ būtų tiesiog nelikti paskutiniam“, – porino ekspertas.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)