Daug diskusijų sukėlęs pergalingas žalgiriečio Thomaso Walkupo reidas pripažintas gražiausiu Eurolygos savaitės epizodu.

Būtent „Žalgirio“ įžaidėjo perimtas kamuolys iš patyrusio graiko Kosto Slouko rankų ir reidas per daugiau nei pusę aikštelės bei sudėtingas dvitaškis beprarandant pusiausvyrą ir lėmė dramatišką šeimininkų pergalę 81:79.

„Tai ryškiausias mano gynybinis epizodas, kiek tik pamenu. Turbūt ne tik gynybinis, bet ir apskritai krepšininko karjeroje. Pirmą kartą pataikiau pergalę atnešusį metimą paskutinę sekundę. Dar svarbiau, kad laimėjome prieš komandą, kuri tiesiogiai konkuruoja su mumis turnyro lentelėje“, – po mačo džiaugėsi 28-erių metų amerikietis.

Toli gražu ne taip sužavėti buvo OLY atstovai – Pirėjo komandos sporto direktorius Christos Bafes, nesutikdamas su rungtynių Kaune rezultatu, oficialiai net kreipėsi į Eurolygą.

Savo pareiškime jis piktinosi, kad lemiamo epizodo metu teisėjai neužfiksavo Th. Walkupo pražangos prieš K. Slouką, ir reikalavo oficialios Eurolygos pozicijos šiuo klausimu.

Galimą arbitrų klaidą spaudos konferencijoje pabrėžė ir svečių strategas Georgios Bartzokas.

Visgi visos „Olympiakos“ pretenzijos, ko gero, ir teliks tik garsiai išreikštu nepasitenkinimu.

Primename, kad didvyriškai išplėšta pergalė pakylėjo „Žalgirį“ (12/9) į šeštą turnyro lentelės vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)