Mačas prasidėjo itin atkaklia kova, o įpusėjus pirmajam kėliniui švieslentėje degė vienodi skaičiai (9:9). Visgi tuomet Graikijos čempionai ėmė buksuoti puolime, o Maskvos ekipa nutolo. Tiesa, prieš pat sireną dvitaškį pataikęs Georgios Printezis kiek sumažino „Olympiakos“ deficitą – 18:12.

Antrame ketvirtyje žiūrovai išvydo identišką scenarijų: graikai bandė artėti ir ilgą laikėsi greta (22:20), tačiau tuomet Dimitrio Itoudžio auklėtiniai šiek tiek truktelėjo ir pirmą kartą susikrovė dviženklį pranašumą (30:20). Netrukus ėmė siautėti Milošas Teodosičius, pelnęs net 10 taškų iš eilės, tačiau graikai kėlinį užbaigė dviem tiksliais tolimais šūviais – 40:33.

Po pertraukos į aikštelę su dviguba energija grįžę „Olympiakos“ žaidėjai sugebėjo priartėti trijų taškų atstumu, tačiau CSKA laiku susigriebė ir vėl susikrovė solidų pranašumą (57:46). Tačiau kariauna iš Pirėjo nepalūžo, atsakė savu spurtu ir su sirena atliko dar vieną taiklų metimą – šįkart tritaškį švystelėjo Vangelis Mantzaris – 64:60.

Dramatiškame pusfinalyje intriga pasiekė aukščiausią tašką likus žaisti keturias minutes, kuomet Graikijos klubas po labai ilgos pertraukos išlygino rezultatą (69:69). Likus žaisti 1:53 min. Vassilis Spanoulis per varžovo rankas smeigė tritaškį, o netrukus dar pakabino ir „alley-oop'ą“ Khemui Birchui, tačiau čia pat tolimu šūviu rezultatą vėl išlygino M. Teodosičius (76:76).

Erickas Greenas smeigė tritaškį, M. Teodosičius realizavo tik vieną baudos metimą iš dviejų. 79:77 pirmavusi „Olympiakos“ ekipa turėjo kamuolį savo rankose – ir nors CSKA apsigynė, M. Teodosičius prametė iš toli. Likus žaisti 6 sek. V. Spanoulis pataikė tik vieną baudos metimą ir dar paliko vilčių Rusijos grandams (77:80).

Cory Higginsas įmetė vieną baudos metimą, antrą specialiai prametė, o kamuolį atkovojo „Olympiakos“ (78:80). Per likusią 1,3 sek. Eurolygos čempionai nebesugebėjo išsigelbėti – 78:82.

CSKA: Milošas Teodosičius 23 (4/8 trit.), Nando de Colo 16 (5/11 dvit., 0/3 trit.), Aaronas Jacksonas 12, Kyle'as Hinesas 8 taškai.

„Olympiakos“: Vassilis Spanoulis (1/6 trit., 6 rez. perd.), Kostas Papanikolaou (4/7 trit., 9 atk. kam.) ir Georgios Printezis po 14, Vangelis Mantzaris 12 taškų.

Aštuntame finale žaisiantys Pirėjo krepšininkai sieks ketvirtojo Eurolygos titulo klubo istorijoje, o finale dėl jo Ioannio Sfairopouloso kariaunai teks grumtis prieš praėjusių metų vicečempionę Stambulo „Fenerbahčę“.

Šis sezonas pirmą kartą buvo surengtas pagal naująjį formatą – jame grūmėsi tik 16 komandų, kurios tarpusavyje sužaidė po du kartus, o į atkrintamąsias varžybas iškopė 8 stipriausios.

Rusijos čempionai ketvirtfinalyje 3-0 pranoko Vitorijos „Baskonia“ ekipą, o „Olympiakos“ po itin atkaklios serijos 3-2 palaužė Stambulo „Anadolu Efes“ komandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)