Praėjusį penktadienį CSKA laimėjo 89:88, o „Chimki“ krepšininkams išsigelbėjimą galėjusią atnešti ataką teko rengti du kartus.

Iki mačo pabaigos likus 5 sek. Cory Higginsas sudėtingu dvitaškiu išvedė „armiečius“ į priekį. „Chimki“ greitai išsimetė kamuolį iš užribio, ir į priekį pabėgęs Charlesas Jenkinsas pataikė dvitaškį iš po krepšio.

Tačiau arbitrai metimo neįskaitė, nes prieš pradedant paskutinę ataką ant parketo turėjo išbėgti „Chimki“ gynėjas Tyleris Honeycuttas. „Chimki“ strategas Georgas Bartzokas apeliavo į tokį sprendimą priėmusius teisėjus, kilo sumaištis, bet taškai nebuvo įskaityti. O antruoju mėginimu suregzti pavojingo antpuolio „Chimki“ nebepavyko – desperatiškas Sergejaus Monios metimas iš aikštės vidurio buvo toli nuo tikslo.

Po dvikovos pralaimėtojai pateikė protestą, į kurį Eurolyga sureagavo. „Chimki“ gavo pranešimą, kad lyga detaliai ištirs situaciją.

Dėl kontroversiškos mačo pabaigos viešai piktinosi ne tik „Chimki“ atstovai, bet ir Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka.

„Manau, kad paskutinis sprendimas buvo siaubingas. Tiksliai nežinau, kas įvyko, kas pastūmėjo teisėją priimti tokį sprendimą. Nesvarbu, ar tai buvo teisėjo, ar sekretoriato klaida – manau, jog rungtynių stabdymas tokiu metu yra neteisingas. Užjaučiu „Chimki“, jie turėjo laimėti šias rungtynes. Daugiau nenorėčiau matyti tokių situacijų, apmaudu, kad šiuolaikinėje Eurolygoje daromos tokios klaidos“, – kritikavo A. Kirilenka.

Primename, kad CSKA laimėjo seriją 3-1 ir Eurolygos pusfinalyje susitiks su Madrido „Real“ (Ispanija). Kitame pusfinalyje galynėsis Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija) ir Kauno „Žalgiris.

Finalo ketverto turnyras Belgrade (Serbija) vyks gegužės 18-20 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)