Tarptautinė krepšinio federacija šią bendrovę apskundė Europos Komisijai dar 2016-ais metais. Be kitų priekaištų, ECA kaltinama pažeidžiant sportinio atstovavimo principus, sudarant nevienodas atstovavimo sąlygas, taip pat proteguojant atskirus Europos krepšinio klubus.

Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu ne kartą yra teigęs, kad Eurolygai yra „svarbios nacionalinės lygos ir jų interesai”, tačiau panašu, kad jam nepavyko įtikinti bent jau ULEB sąjungos narių.

ULEB, kurios narė ir LKL, prezidentas Tomas Van Den Spiegelis šią savaitę oficialiame pranešime teigė: „Visų mūsų sąjungos narių, nacionalinių lygų tikslas yra apginti sportinį principą, tiek nacionaliniame, tiek tarptautiniame lygyje, ir mes jo nuosekliai laikysimės.

Mes įsitikinę, kad visi krepšinio klubai privalo turėti vienodas ir lygias teises varžytis aukščiausiame lygyje. Matytami, kaip ECA sprendimai pastaraisiais metais darė įtaką ir nacionalinių turnyrų tvarkaraščiams bei visai krepšinio sistemai, supratome, kad turime imtis veiksmų apginti savo teisėms ir vertybėms.

Būtent todėl ULEB lyga ir jos narės oficialiai prisijungia prie skundo, kurį Europos komisijai pateikė FIBA, ir kuris šiuo metu yra nagrinėjamas. Mūsų nuomone, tai yra svarbus sprendimas, siekiant apginti atvirą Europos sporto modelį, ir mes pasiruošę pateikti Europos komisijos atstovams visus paaiškinumus ir įrodymus, kodėl ir kokie ECA veiksmai yra žalingi Europos krepšiniui nacionaliniame ir tarptautiniame lygmenyje”.

Be LKL, ULEB narėmis dar yra Ispanijos, Vokietijos, Prancūzijos, Graikijos, Italijos, Belgijos, Lenkijos, Izraelio, Nyderlandų nacionalinės lygos bei Vieningoji VTB lyga.

Komandų skaičių ir rungtynių skaičių išplėtusi Eurolyga pastaraisiais metais yra susilaukusi kritikos ir iš kai kurių federacijų vadovų lūpų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)