Kaip skelbia Izraelio žiniasklaida, į dvi vardines vietas realiausiai pretenduoja Željko Obradovičiaus treniruojama Belgrado „Partizan“ (Serbija) ir Valensijos „Basket“ (Ispanija) komandos, tačiau krepšinio funkcionierių kabinetuose tyliai minimas ir dar vienas galimas kandidatas žaisti kito sezono Eurolygoje.

Tai – Bursos „Bursaspor“, šį sezoną sensacingai nukeliavęs iki pat Europos taurės finalo. Jame Turkijos komanda pralaimėjo tiesioginį bilietą į Eurolygą iškovojusiai Bolonijos „Virtus“ ekipai.

Lyginant su šiuo sezonu, kitais metais Eurolygoje tikrai nežais vietos dėl sukelto karo joje netekusios Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Kazanės UNIKS komandos iš Rusijos, kol kas oficialiai neaiškus lieka ir Eurolygos A licenciją turinčios Maskvos CSKA ekipos likimas, tačiau labai abejotina, kad dabartinėje situacijoje „armijos sporto klubui“ būtų sudarytos galimybės sugrįžti į elitinį Europos klubinį turnyrą.

Šiuo metu visiškai aiškios yra 16 iš 18 kito sezono Eurolygos dalyvių. Tai – „Barcelona“, Madrido „Real“, Vitorijos „Baskonia“ (visos – Ispanija), Pirėjo „Olympiakos“, Atėnų „Panathinaikos“ (abi – Graikija), Stambulo „Anadolu Efes“, Stambulo „Fenerbahče“ (abi – Turkija), Miuncheno „Bayern“, Berlyno ALBA (abi – Vokietija), Vilerbano ASVEL, „Monaco“ (abi – Prancūzija), Milano „Olimpia Armani“, Bolonijos „Virtus“ (abi – Italija), Kauno „Žalgiris“ (Lietuva), Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija).

Diskusijos dėl vardinių kelialapių įteikimo turėtų vykti trečiadienį.

Pažymėtina, kad anksčiau kaip galima kandidatė į vardinį kvietimą buvo įvardinta ir Badalonos „Joventut“ komanda, tačiau ją šioje kabinetinėje kovoje greičiausiai nukonkuruos kita ispanų ekipa – jau minėta Valensijos „Basket“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją