Lyga išplatino oficialų pranešimą, kuriame pabrėžė, kad su šiuo įvykiu susijusiems asmenims buvo išsiųstos užklausos pateikti detalų situacijos aprašymą.

Eurolyga pripažino, kad lemiamame kėlinyje likus žaisti 1 minutę ir 8 sek. bei „Žalgiriui“ pradėjus savo išpuolį, atakos laikmatis staiga nuo 18-os sekundės peršoko iki 14-tos sekundės.

Už laikmatį atsakingas jį reguliavęs asmuo.

Eurolyga taip pat pabrėžė tris šio incidento aspektus:

– atakos laikmatis „Megasport“ arenoje reguliariai yra naudojamas nuo 2016 metų spalio 21 d. ir nei karto nebuvo užfiksuotas joks panašus įvykis;

– Maskvos CSKA atstovai prieš rungtynes išbandė atakos laikmatį ir užtikrino, jog jis veikia tinkamai;

– per visas Eurolygos rungtynes vienintelis žmogus, atakos laikmačio operatorius, turi priėjimą prie jo valdymo ir tik jis vienas gali naudotis funkcija, leidžiandžią laikmatyje nustatyti 14 sekundžių.

Taip pat pažymima, kad ši klaida nebuvo nustatyta mačo metu, tad nebuvo įmanoma atlikti korekcijų.

Be to, bus siekiama išsiaiškinti, ar ši klaida Maskvoje nepažeidė Eurolygos drausmės kodekso.

Primename, kad „Žalgiris“ dėl šio incidento ketvirtadienio rytą išsiuntė Eurolygai skundą su prašymu paaiškinti, kas gi iš tikrųjų įvyko Maskvoje.

Į jį Eurolyga sureagavo žaibiškai – „EuroHoops“ pranešė, kad jau pradėtas tyrimas. Tiesa, viskas, kas realiai gresia turtingiausiam turnyro dalyviui CSKA – tai piniginė bauda, nes Kauno klubas nespėjo pateikti protesto.

Staiga sutrumpėjęs atakos laikas žalgiriečius pastūmėjo į skubotą, neparuoštą derinį, kuris pasibaigė kontroversiška klaida.

Galiausiai po pratęsimo 97:99 pralaimėto mačo Šarūnas Jasikevičius, rusų žurnalisto paklaustas, ar nemano, kad jo komanda buvo apvogta, atsisakė komentuoti teisėjų ar sekretoriato darbą, bet pažadėjo nesudėti rankų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)