Rygoje turnyro šeimininkės 60:74 (17:24, 22:14, 10:24, 11:9) nusileido Didžiosios Britanijos moterų rinktinei.

Brites į pergalę vedė 24 taškus pelniusi Johannah Leedham (5/8 trit.), kuri surinko net 32 naudingumo balus, jai sėkmingai talkino Karlie Samuelson (15) ir Temi Fagbenle (13).

Latvių gretose 17 taškų pelnė Elina Dikaioulaku, 14 taškų pridėjo Paula Strautmane, 11 taškų – Zentos Melnikos sąskaitoje.

Turnyre varžosi 16 komandų, suskirstytų į 4 grupes. A ir B grupių kovos vyksta Rygoje, C ir D komandos varžosi Serbijoje.

Latvės A grupėje dar susitiks su Ispanijos ir Ukrainos krepšininkėmis.

Į kitą etapą pateks po tris geriausias kiekvienos grupės ekipas. Pirmąsias vietas užėmusios rinktinės iškart pateks į ketvirtfinalį, o tos, kurios liks antrojoje ir trečiojoje pozicijose, varžysis atrankos varžybose dėl patekimo į ketvirtfinalį.

Grupių varžybos bus žaidžiamos birželio 27, 28 ir 30-tą dienomis, liepos 2-ąją – atranka į ketvirtfinalį, liepos 4-ąją – ketvirtfinalis, 6-ąją – pusfinalis. Finalo mūšis vyks liepos 7-ąją Belgrado „Štark“ arenoje.

Čempionių titulą gina Ispanijos krepšininkės, kurios prieš dvejus metus finale nugalėjo Prancūziją. Tuomet bronza atiteko belgėms, kurios rungtynėse dėl trečiosios vietos pranoko Graikiją. Ispanės kaip ir rusės auksą iškovojo tris kartus.

Atkrintamųjų etapas ir finalinės kovos vyks Belgrade.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)