Lietuva pateko į C grupę, kurioje taip pat dėl vietos Europos čempionate kovos Čekija, Belgija bei papildomą atrankos turnyrą laimėjusi rinktinė (Albanija, Baltarusija ir Danija).

Europos čempionato atrankoje varžysis 32 komandos, įskaitant ir 2021-ųjų finalinių etapų organizatorius – Čekija, Gruzija, Vokietija ir Italija.

Komandos suskirstytos į 8 grupes po 4 komandos ir visos grupės komandos tarpusavyje sužais po dvejas rungtynes – namuose ir išvykoje.

A grupė: 1.Slovakija/Kipras/Rumunija, 2.Lenkija, 3.Izraelis, 4.Ispanija

B grupė: 1.Italija, 2.Šiaurės Makedonija, 3.Estija, 4.Rusija

C grupė: 1.Čekija, 2.Belgija, 3.Lietuva, 4.Albanija/Baltarusija/Danija

D grupė: 1.Kroatija, 2.Turkija, 3.Nyderlandai, 4.Švedija

E grupė: 1.Suomija, 2.Gruzija, 3.Šveicarija/Portugalija/Islandija, 4.Serbija

F grupė: 1.Austrija, 2.Vengrija, 3.Slovėnija, 4.Ukraina

G grupė: 1.Vokietija, 2.Juodkalnija, 3.Liuksemburgas/Kosovas/Didžioji Britanija, 4.Prancūzija

H grupė: 1.Graikija, 2.Latvija, 3.Bosnija ir Hercegovina, 4.Bulgarija

Į 2021 metų Europos čempionatą pateks po tris geriausias grupės komandas, išskyrus tas keturias grupes, kuriose žais finalinių etapų organizatoriai. Iš grupių su finalinių etapų organizatoriais pateks po dvi geriausias komandas ir organizatoriai.

Šiuo metu yra aiškios 24 atrankos komandos. Likusios 8 paaiškės po prieškvalifikacinių kovų, kurios vyks rugpjūtį.

2021 metų Europos čempionato komandos paaiškės per tris langus: 2020 metų vasarį, 2020 metų lapkritį ir gruodį bei 2021 metų vasarį.

Paskutinį sykį Europos čempionatas Vokietijoje vyko dar 1993-iaisiais. Tuomet Lietuva nesugebėjo prasibrauti į pagrindinį turnyrą, o čempionais tapo šeimininkai vokiečiai.

Varžoves sužinojo ir moterų rinktinė

Miunchene buvo ištraukti ir 2021 m. Europos moterų krepšinio čempionato atrankos burtai, kurie Lietuvos rinktinę suvedė su Serbija, Turkija ir Albanija.

Europos čempionato atrankoje varžysis 33 komandos, o pirmenybių šeimininkės Prancūzija ir Ispanija iškart pateko į čempionatą.

Iš viso yra 9 atrankos grupės: šešios po keturias komandas ir trys grupės po tris. Atrankoje kiekviena rinktinė su kiekviena sužais po dvejas rungtynes namuose ir išvykoje. Į 2021 metų Europos čempionatą pateks 9 grupių nugalėtojos ir 5 geriausios antras vietas užėmusios komandos.

A grupė: Slovėnija, Graikija, Islandija, Bulgarija.

B grupė: Švedija, Juodkalnija, Izraelis.

C grupė: Rusija, Bosnija ir Hercegovina, Šveicarija, Estija.

D grupė: Italija, Čekija, Rumunija, Danija.

E grupė: Serbija, Turkija, Lietuva, Albanija.

F grupė: Didžioji Britanija, Baltarusija, Lenkija,

G grupė: Belgija, Ukraina, Portugalija, Suomija.

H grupė: Vengrija, Slovakija, Nyderlandai.

I grupė: Latvija, Kroatija, Vokietija, Šiaurės Makedonija.

2021 metų Europos čempionato komandos paaiškės per tris langus: 2019 m. lapkritį, 2020 m. lapkritį ir 2021 m. sausį/vasarį.

Europos komandos nedalyvaus FIBA olimpinio turnyro atrankinėse varžybose, nes šešios Europos komandos, kurios dalyvaus olimpiadoje, paaiškėjo per 2019 m. Europos čempionatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)