Sankcijos žurnalistui pritaikytos už nepagarbą JAV senatoriui Joshui Hawley, kuris sukritikavo NBA lygą dėl nuolaidžiavimo Kinijai.

40-metis respublikonas, pasipiktinęs NBA pataikavimu Kinijos rinkai, šią savaitę išsiuntinėjo laiškus lygos komisarui Adamui Silveriui bei būriui žiniasklaidos atstovų.


A. Wojnarowski nepasikuklino senatoriui iš Misūrio atsakyti „Eik velniop“. Tokį atsaką gavęs J. Hawley žurnalisto žinute pasidalino socialiniame tinkle „Twitter“.

ESPN nedelsdami A. Wojnarowski suspendavo bei išplatino pranešimą, kuriame tokį poelgį pavadino nepriimtinu. Netrukus senatoriaus bei savo darbovietės atsiprašė ir pats žurnalistas.


A. Wojnarowski yra itin gerai NBA užkulsius pažįstantis žurnalistas, artimai bendraujantis su dideliu būriu lygos žaidėjų. ESPN atstovas svarbiausias NBA naujienas beveik visada paskelbia pirmas.

Suspenduotas žurnalistas sulaukė nemažo krepšininkų palaikymo – jie socialiniuose tinkluose pakilo į kovą už A. Wojnarowski laisvę su grotažyme #FreeWoj.

Įrašais su tokia grotažyme pasidalino tokie krepšininkai kaip Enesas Kanteris, Spenceris Dinwiddie, Ericas Paschallis, Lou Williamsas, Isaiah Thomasas, Anthony Tolliveris ir kiti.

A. Wojnarowski dirba ESPN nuo 2017-ųjų, iki tol jis ėjo pareigas „Yahoo“ tinklalapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)