Atėjo „susirgti" už „Žalgirį"

„Paraiškas grąžinti bilietus ir atgauti pinigus yra pateikę virš 457 žmonių. Tačiau kiek iš visų jų neateis į rungtynes – dar nėra aišku, nes šias paraiškas galima teikti iki kovo 11 dienos”, – sakė klubo atstovas spaudai Almantas Kiveris.

„Žalgirio“ klubo vadovas Paulius Motiejūnas yra minėjęs, kad į penktadienio rungtynes su Milano „Armani“ jau prieš tris savaites buvo parduota 15 tūkst. bilietų. Tiek žmonių talpina „Žalgirio“ arena.

Penktadienio vakarą arenoje susirinko iš tiesų gausi „Žalgirio“ gerbėjų minia. Nors arenoje matėsi tuščių vietų, tačiau epidemijos grėsmė šventinės nuotaikos regis nesugadino.

„Šių dienų kontekste sirgti už „Žalgirį“ netgi garbinga“, – paklaustas apie sprendimą eiti į areną stebėti rungtynių sakė klubo atributika pasipuošę keli pusamžiai vyrai.

Žmonių su apsauginėmis kaukėmis – vienetai

Nors jau kuris laikas Kaune yra paskelbta gripo epidemija bei paaiškėjo, jog Lietuvoje užfiksuotas ir pirmasis koronaviruso atvejis, vos keli žmonės ir daugiatūkstantinės minios dėvėjo apsaugines kaukes.

„Kaukės baigėsi visame mieste, veidus dengsimės „Žalgirio“ šalikais. Mūsų komanda labai reikia palaikymo“, – juokavo keli studentiško amžiaus aistruoliai.

Klubo atstovas A. Kiveris prognozavo, jog į rungtynes dėl viruso grėsmės gali neatvykti apie 2 tūkst. aistruolių.

„Teko girdėti, jog nemažai žmonių, kurie nusprendė neateiti į areną visgi neprašys grąžinti pinigus už bilietus. Taip reiškiama parama mylimai komandai“, – sakė A. Kiveris.

Perspėjo apie grėsmę

Nepaisant perspėjimų atidėti šias rungtynes grumtis su „Armani“ nusprendusio „Žalgirio“ direktorius P. Motiejūnas yra sakęs, jog tai daroma dėl komandą palaikančių sirgalių.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Ekstremalių situacijų operacijų centras trečiadienio vakarą kreipėsi į Kauno "Žalgirį", rekomenduodamas atidėti penktadienį Kaune numatytas "Eurolygos" krepšinio rungtynes su Milano "AX Armani" arba jas žaisti be žiūrovų.

„Suprantame, kad Lietuvoje krepšinis ne veltui vadinamas antrąja religija ir sirgaliams tai tikrai būtų nemenkas praradimas, tačiau šiuo metu būtina imtis visų įmanomų prevencijos priemonių, kurios gali padėti apsaugoti Lietuvos žmones – jų sveikatą ir gyvybę nuo pavojingo COIVD-19 protrūkio Lietuvoje“, – rašoma sveikatos viceministro Algirdo Šešelgio pasirašytame rašte.

Ekstremalių situacijų operacijų centras nurodo teikiantis rekomendacijas išvengti masiško žmonių susibūrimo vienoje vietoje, atsižvelgdamas į tai, kad Europoje, ypač Italijoje, sparčiai didėja naujojo koronaviruso sukeliarnos užkrečiamosios ligos atvejų.

„Vienareikšmiškai – jei virusas būtų įvežtas Lietuvą ir išplistų arenoje, talpinančioje daugiau nei 15 tūkst. žiūrovų, COVID-19 protrūkį suvaldyti būtų itin sunku“, – pažymima SAM rašte.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)