Pirmadienį šešios prie Nemuno susibūrusios rinktinės dar nemosuos viena prieš kitą kumščiais, tačiau turės kiek padirbėti liežuviais.

Komandų prisistatymus žiniasklaidai ir gerbėjams pirmieji pradėjo slovėnai.

„Turime vieną tikslą – Tokijo olimpines žaidynes. Darysime viską, kad ten nuvažiuotume. Viešbutyje sutikome savo varžovus, juos gerai pažįstame. Bus sunku, mano nuomone, turnyro favoritė yra Lietuva, kurią palaikys pilna arena. Bet, kaip sakiau, dėsime visas pastangas, kad įveiktume ir ją, ir visus kitus oponentus“, – kalbėjo E. Muričius.

Tuo metu komandos strategas Aleksandras Sekuličius etikečių klijuoti neskuba – paklaustas, ar sutinka su 29-erių Liublianos „Cedevita Olimpija“ klubo puolėju, jis traukė pečiais ir juokėsi.

„Lietuviai – šeimininkai, jie turi labai triukšmingus gerbėjus. Jie tikrai gali būti favoritais. Bet prieš tai, kol mes galbūt juos sutiksime, dar reikės nemažai padirbėti. Kai jau tikrai žaisime su lietuviais, tada ir bus galima spręsti, ar Edo teisus. Aš gerbiu visas komandas, o visų pirma – Angolos rinktinę, su kuria pradėsime turnyrą“, – vertino 43-ejų specialistas.

Pagrindinis argumentas, kuriuo slovėnai grindžia viltis debiutuoti olimpinėse žaidynėse, yra Luka Dončičius iš Dalaso „Mavericks“ klubo.

NBA lygoje spindintis gynėjas verčia drąsiau jaustis ir komandos draugus.

„Luka bus ne tik didžiausia šio turnyro žvaigždė – mano nuomone, jis yra vienas iš trijų geriausių žaidėjų pasaulyje. Kitiems jis suteikia pasitikėjimo: žinome, kad jis mus suras aikštėje, tereikia būti pasiruošusiems gauti kamuolį. Luka turi daugybę energijos, su juo smagu žaisti. Seksime paskui savo lyderį ir bandysime padėti jam tiek, kiek reikės pergalei. Manau, visi supranta, kad ne kiekvienam lemta pažaisti su Luka, todėl mums tai yra didelė garbė“, – jaunesnį kolegą gyrė E. Muričius.


Slovėnijos nacionalinėje komandoje L. Dončičius bandys pakeisti kitą NBA gynėją Goraną Dragičių, kuris baigė karjerą rinktinėje.

Bandymai įkalbėti 35-erių Majamio „Heat“ atstovą šią vasarą pakeisti savo nuostatą nebuvo vaisingi.

„Žinoma, norėjome jį susigrąžinti, vyko neformalios kalbos. Bet turime gerbti Gorano pasirinkimą, jis turi tam priežasčių. Manau, jis pasitiki mūsų komanda, žino, kad galime kažką nuveikti ir be jo“, – sakė A. Sekuličius.

Tačiau klausimas, ką slovėnai nuveiktų be Mike'o Tobey, kuriam savo šalies pasą parūpino tik šį mėnesį. Vidurio puolėjas iš JAV buvo itin reikalingas A. Sekuličiui, kadangi komandos priekinė linija gerokai atsilieka nuo perimetro žaidėjų grandies.

„Treniruotėse Mike'as atrodo gerai, sutaria su kitais vaikinais. Komandoje – geri tarpusavio ryšiai, visi priėmė Mike'ą kaip saviškį. Aš irgi esu entuziastingai nusiteikęs. Matysime, kaip jis atrodys svarbiausiais rungtynių momentais“, – naują auklėtinį vertino treneris.

L. Dončičiaus vedama rinktinė, į kurią jis grįžo pirmą kartą po pergalingo 2017 metų Europos čempionato, kovą dėl vienintelio olimpinio kelialapio pradės B grupėje su Angola (trečiadienį) ir Lenkija (ketvirtadienį). Į pusfinalius pateks dvi komandos.

A grupėje su šeimininkais lietuviais varžysis Venesuela bei Pietų Korėja.

Atrankos turnyras Kaune vyks birželio 29 – liepos 4 dienomis. Slovėnai iki šiol nėra debiutavę olimpinėse žaidynėse, nors tai bus jau trečiasis jų bandymas kvalifikacijos etape.

Slovėnijos rinktinės sudėtis:

Jaka Blažičius (Liublianos „Cedevita Olimpija“), Vlatko Čančaras (Denverio „Nuggets“), Jakomas Čebašekas (Bukarešto „Dinamo“), Žiga Dimecas („Cedevita Olimpija“), Luka Dončičius (Dalaso „Mavericks“), Zoranas Dragičius (Vitorijos „Baskonia“), Gregoras Hrovatas („Cholet“), Edo Muričius („Cedevita Olimpija“), Aleksejus Nikoličius („Gravelines“), Klemenas Prepeličius („Valencia“), Luka Rupnikas („Cedevita Olimpija“), Mike'as Tobey („Valencia“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)