„Dar negalima daryti jokių skubotų išvadų. Susidarė „Žalgiriui“ nepalanki situacija. Eurolygos turnyras įsibėgėja, kauniečiai jame pralaimėjo ketverias rungtynes iš eilės. Laikas bėga, o pakeisti kažką radikaliai nėra kada. Kiekvieną savaitę reikia žaisti, o ištaisyti klaidų nelieka laiko“, - mano olimpinis čempionas Modestas Paulauskas.

„Kadangi aš nežinau, kas vyksta „Žalgirio“ užkulisiuose, išvadų negaliu daryti. Esu mokslininkas ir neturėdamas objektyvių duomenų negaliu samprotauti. Aš nežinau, kodėl žalgiriečiai blogai žaidžia. Gal žmonės serga, gal yra kokios kitos plačiajai visuomenei nežinomos priežastys“, - svarstė ilgametis Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas ir buvęs žalgirietis Stanislovas Stonkus.

„Po visų krizinių situacijų „Žalgiris“, kaip komanda dar nėra „susicementavusi“. Jaunimui duotos vadžios į rankas, o jis neturi patyrimo jomis tinkamai pasinaudoti,- įsitikinęs S. Jovaiša. - Treneriui gera valdyti komandą, kai jo vadovaujami žaidėjai yra patyrę. Patyrę krepšininkai iš pusės žodžio supranta trenerio reikalavimus ir juos vykdo.

„Žalgirio“ jaunimą daug ko reikia iš naujo mokyti. Kur matyta, kad 19-mečiai be patirties eitų kariauti priešakinėse pozicijose? Čia viskas labai aišku, reikia daugiau laiko ir kantrybės skausmingai iškentėti šį periodą ir šalinti visus trūkumus“.

„Ar „Žalgirio“ krepšininkai dėl juos užgriuvusių finansinių bėdų tinkamai nesirengė sezonui, spręsti nėra mano kompetencija. Mes su „Žalgiriu“ ir krepšiniu susiję žmonės skaudžiai dėl tokių nesėkmių išgyvename. „Žalgirio“ sudėtis neatitinka Eurolygos turnyro standartų, tai yra lėšų ir biudžeto reikalas. Kokius žaidėjus turime – taip ir atrodome aikštelėje. Išvada labai paprasta: kokie esame, taip ir žaidžiame“, - teigė M. Paulauskas.

Paklausti, ar „Žalgirio“ sezonas Eurolygos turnyre jau palaidotas, krepšinio specialistai vieningai buvo įsitikinę, kad dar ne.

„Aš manau, kad Eurolygos sezonas dar nepalaidotas. Viskas čia varžybose dar priešaky. Vyrams turi praeiti ši vadinama stresinė situacija. Krepšininkams reikia rodyti daugiau pasiaukojimo savo klubui aikštėje. Užsieniečius priversti kovoti dėl Lietuvos ar Kauno garbės yra sunku, nes jie juk rungtyniauja už pinigus. Jiems „Žalgiris“, skirtingais nei mums, nei tėvynės, nei gimtinės komanda“,- sakė M. Paulauskas.

„Reikia įvertinti, kaip kauniečiai treniruojasi, ką veikia per pratybas, kaip dirba ir tada vertinti jų žaidimą. Gal trečiadienį visi „Žalgirio“ krepšininkai sirgo, o mes iš jų reikalaujame gero krepšinio? Nesuvokiu, kodėl jėgų užtenka pusei kėlinio. Kaip „Žalgirio“ ilgametis žaidėjas ir krepšinio specialistas, žinoma, norėčiau, kad mūsiškiai rungtyniautų daug geriau. Vilkimės, kad ateityje taip ir bus“, - pabrėžė S. Stonkus.

„Teoriškai Eurolygos sezonas dar nepalaidotas. Galima, jei skaičiuosime aritmetiškai, į kitą etapą patekti ir su dviem pergalėm. Reikia tikėtis geresnio „Žalgirio“ žaidimo ateityje, nes kitaip nebus įdomu žiūrėti Eurolygos turnyrą. Realiai „Žalgiris“ šį sezoną yra silpnesnis, negu praėjusiais metais. Kauniečiai dabar augimo stadijoje, kuriai reikia laiko. Treneriui Gintarui Krapikui jokių priekaištų negali būti“, - pažymėjo S. Jovaiša.

Kitą savaitę Eurolygos varžybose bus pertrauka, o pirmojo rato kovas „Žalgiris“ lapkričio 27-ą dieną namuose užbaigs susitikimu su Barselonos „Regal Barcelona“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją