„Žalgirio“ kelyje komanda, kuri Eurolygos paskutiniuose dviejuose turuose rinko nesėkmes: „Valencia“ svečiuose nusileido Belgrado „Crvena Zvezda“ bei Madrido „Real“ ekipoms. Ispanijos sostinėje apskritai buvo praleisti 111 taškų.

Tiesa, lapkričio viduryje komanda užfiksavo sėkmingą trijų pergalių seriją prieš Miuncheno „Bayern“, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Maskvos srities „Chimki“, tačiau visos šios rungtynės buvo laimėtos namuose. Tuo metu išvykose Valensijos krepšininkai šį sezona vien tik pralaimi.

Laidoje „Krepšinio zona“ Tomas Purlys ir Vaidas Čeponis aptarė būsimą „Žalgirio“ mačą ir kauniečių šansus 13-ame Eurolygos ture.

– Tomai, ar galima sakyti, kad šiame mače privaloma laimėti, nes kitu atveju situacija ir viltys turnyro lentelėje pakilti aukščiau dar labiau komplikuotųsi?

– Prisimename akistatą su Maskvos CSKA, matėme, kad „Žalgiris“ eina teisingu keliu, žaidė tikrai gerą krepšinį. Atrodo, kad tik smulkmenų trūksta, kad Kauno ekipa laimėtų rungtynes. Atsiminkime, kad „Žalgiris“ šiuo metu rungtyniauja be Mariaus Grigonio, be šio sezono lyderio.

Kai „Žalgiris“ laimėjo, Marius buvo vienas rezultatyviausių ir geriausių žaidėjų. Dabar „Žalgiris“ perėjo prie žaidimo be Grigonio. Pamatėme, kad ir be jo jau viskas neblogai, tas mačas Maskvoje suteikė optimizmo.

Nemanau, kad nepatekimas į aštuntuką bus žiauriai prastas rezultatas. Įvertinkime blaiviai situaciją, pažiūrėkime, kokios komandos Eurolygoje žaidžia šiame sezone, kiek gerų žaidėjų iš NBA persikėlė į Europą.
Tomas Purlys

Kalbant apie akistatą su „Valencia“, daug kas priklausys nuo psichologijos. Matėme, kovoje su CSKA pradžioje nekrito tolimi metimai, tai 100 proc. psichologiniai dalykai. Vėliau pataikius pirmą kartą atsirišo krepšys, iš 6-ių penki tolimi metimai buvo tikslūs.

Tas taiklumas atrišo rankas ir vidurio puolėjams, matėme, kad „Žalgiris“ neatsiliko ir laikėsi arti CSKA.

Kalbant apie būsimą mačą su „Valencia“, be abejo, turi „Žalgiris“ laimėti, bet viskas priklausys nuo žaidėjų psichologinio nusiteikimo.

Aš manau, laikas laimėti ir turėtų būti pergalė.

Juodkalnietis Bojanas Dubljevičius yra lėtas vidurio puolėjas, „Žalgiris“ bandys išnaudoti jo lėtumą, atakuos „pikenrolo“ situacijose.
Vaidas Čeponis

– Vaidai, pritariate lažybų ekspertų prognozėms, kuriose „Žalgirio“ pergalė vertinama 68 proc. tikimybe?

– „Valencia“ ne tas varžovas, kurio „Žalgiris“ negalėtų įveikti. Ypač atsižvelgiant į „Žalgirio“ žaidimą Maskvoje, jis radikaliai geresnis už tą, kurį Kauno ekipa demonstravo prieš kelias savaites.

Tačiau tai tik vienas mačas. Negalima kategoriškai tvirtinti, kad žalgiriečiai taip pat sėkmingai kovos ir penktadienį. Kitą vertus varžovas palankus, „Valencia“ šiame sezone rungtyniauja banguotai, silpnai ginasi, neabejoju, kad „Žalgiris“ šįkart laimės.

– Praėjusį savaitgalį Egidijus Mockevičius iš „Fuenlabrada“ komandos į „Valencia“ krepšį įmetė 12 taškų, ar galime prognozuoti, kad „Žalgirio“ aukštaūgiai turėtų dominuoti penktadienio rungtynėse?

– Juodkalnietis Bojanas Dubljevičius yra lėtas vidurio puolėjas, „Žalgiris“ bandys išnaudoti jo lėtumą, atakuos „pikenrolo“ situacijose, taip pat varžovų ekipoje netrūksta veteranų.

– Jei kalbėtume apie „Žalgirio“ šansus prasibrauti į aštuntuką, preliminariais skaičiavimais „Žalgiriui“ reiktų iškovoti 15 pergalių per likusius 22 turus. Tas balansas skamba nerealiai žvelgiant į dabartinę situaciją, Tomai, toks žygis būtų tikra fantastika?

– Aš nemanau, kad nepatekimas į aštuntuką bus žiauriai prastas rezultatas. Įvertinkime blaiviai situaciją, pažiūrėkime, kokios komandos Eurolygoje žaidžia šiame sezone, kiek gerų žaidėjų iš NBA persikėlė į Europą.

„Barcelona“, „Maccabi“, sudėtį išlaikė „Anadolu Efes“, pasistiprino „Olimpia Armani“, neužmirškime „Chimki“ sudėties. Žvelgiu į tas komandas ir galvoju, kurią „Žalgiris“ galėtų pakeisti aštuntuke? Aš nerandu tokios komandos. Žinoma, būtų fantastika toks žygis.

Mes matėme, kad galime žaisti, galime laimėti atskiras rungtynes, bet visame turnyre sudėtinga. Komandų lygis yra tikrai aukštas, nenorėkime, kad kiekvieną sezoną „Žalgiris“ su Šarūnu Jasikevičiumi darytų stebuklus ir nugalėtų trigubai, keturgubai didesnius biudžetus turinčius klubus.

Tomas Purlys

Žvelgiant į komandų statistiką, „Valencia“ žaidžia kur kas rezultatyviau – pelno 79,2 taško, o „Žalgiris“ – 74,3.

Valensijos krepšininkai daug rečiau klysta, jie pameta 11,6 kamuolio. Tai antras geriausias rezultatas. Žalgiriečiai padaro 13,8 klaidos ir pagal šį komponentą žengia priešpaskutiniai.

Kauno ekipos žaidėjai Eurolygoje prasčiausiai meta tritaškius – 31,5 proc. Svečiai iš toli atakuoja 33,9 proc. tikslumu. Jie efektyviau nei šeimininkai realizuoja ir dvitaškius – atitinkamai 52,4 ir 49,9 proc. Kauniečiai tik 17-ti pagal rezultatyvius perdavimus, jų atlieka 14,3 o „Valencia“ – 16,6.

Tiesa, Š. Jasikevičiaus auklėtiniai solidžiau ginasi. Jie praleidžia 76,6 taško ir užima ketvirtąją poziciją. Ispanijos komanda leidžia oponentams pelnyti 83,9 taško.

„Žalgiris“ geriau kaunasi dėl atšokusių kamuolių. Ypač daug jų kauniečiai sugriebia puldami – 12,0. Pagal šį rodiklį jie yra antri lygoje. „Valencia“ žaidėjai po varžovų krepšiu nusiima 10,9 kamuolio.

Valensijos komandoje rezultatyviausiai rungtyniauja vidurio puolėjas Bojanas Dubljevičius. Juodkalnietis renka 13,8 taško, jis atkovoja 6,8 kamuolio, fiksuoja 18,3 naudingumo balų skaičių. Buvęs žalgirietis Brockas Motumas įmeta 7,3 taško.

Dėl kelio traumos svečiams nepadės įžaidėjas Samas Van Rossomas. Šeimininkų gretose nebus pėdą besigydančio Mariaus Grigonio bei Roko Jokubaičio.

Rungtynių pradžia sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje – 20 val.

Eurolygos rikiuotė po ketvirtadienio rungtynių (vieta, komanda, taškų santykis):

1.Anadolu Efes112104
2.Real10393
3.Barcelona9379
4.Maccabi94135
5.Panathinaikos8468
6.CSKA8587
7.Armani75-13
8.Chimki76-1
9.Baskonia67-18
10.ASVEL57-98
11.Olympiakos58-18
12.Crvena Zvezda58-25
13.Fenerbahče58-52
14.Valencia48-57
15.Bayern48-87
16.ALBA49-74
17.Žalgiris39-12
18.Zenit39-111



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)