2010-ų vasarą E. Aniulis su Lietuvos U-18 rinktine iškovojo Vilniuje vykusio Europos aštuoniolikmečių čempionato titulą, o šiemet nesugebėjo prasimušti į galutinį komandos dvyliktuką.

Tuo tarpu M. Mockevičius paliko Palangos "Naglį" ir rungtyniaus "Olney Central College". Praėjusį sezoną gynėjas Lietuvos krepšinio lygos lygoje (LKL) rinkdavo po 3,8 taško ir atkovodavo po 0,9 kamuolio per 7 minutes, dvitaškius mesdamas 67,6 proc. taiklumu.

Be to, jis taip pat atstovavo Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinei ir Lenkijoje vykusiame čempionate pelnydavo po 4,6 taško, atkovodavo po 2,5 kamuolio, rezultatyviai perduodavo kamuolį po 1,5 ir prarasdavo po 1,8 karto per 12,6 minutės.

NJCAA mokymo įstaiga yra panaši į profesinę mokyklą ir sportininkai rungtyniaujantis joje, priešingai nei NCAA, atstovauja komandai tik du sezonus, o po to gali baigti mokslus arba keltis į NCAA diviziono universitetą.

Krepšininkai, besirenkantys NJCAA, dažniausiai savo ateities neplanuoja sieti su krepšiniu arba nėra sulaukę jokių pasiūlymų rungtyniauti NCAA komandose.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją