Treneris džiaugėsi turimu šansu varžytis su pajėgiais lietuviais bei kritikavo serbų žvaigždes, iš kurių pasigedo atsidavimo gynyboje.

„Mums reikia tokių rungtynių, reikia tokių oponentų. Gynyboje žaidėme prastai, itin pasigedau gynybos iš mūsų lyderių penketo.

Žaidžia ne pavardės, kituose mačuose turime būti kovingesni. Šįkart pavyzdį kitiems rodė Draganas Milosavljevičius ir Vladimiras Lučičius.

Mes turime daug pajėgių individualių žaidėjų, tačiau mūsų stiprybė visada buvo komandinis žaidimas. Jį įdiegti yra mano atsakomybė.

Rungtynių pradžioje mums trūko energijos, bet ketvirtajame kėlinyje jau žaidėme su reikiamu fiziškumo kiekiu. Atlaikėme kontaktinę kovą, kurią patirsime ir čempionate“, – dėstė A. Džordževičius.

Treneris pridūrė, jog svarbiausia jo komandai dabar yra daug treniruotis.

„Nieko nepasieksime be treniruočių. Treniruotė yra mūsų motina. Esame toli nuo tobulybės. Turime geriau bendradarbiauti, bendrauti gynyboje.

Nikola Jokičius prieš lietuvius žaidė daugiau nei planuota. Kadangi jis prie mūsų prisijungė vėliau, jam šis mačas buvo tarsi treniruotė.

Dabar rinktinėje turime 14 žaidėjų ir man nesvarbu, kas žais. Treniruoju juos žaisti komandiškai ir bandau priversti juos pamiršti, iš kokių klubų jie čia atvyko.

Krepšininkams reikia susikoncentruoti tik į rinktinę. Kai reikės, rinktinę pagirsiu, bet dabar to daryti negaliu“, – pasakojo A. Džordževičius.

Tuo metu 15 taškų šeštadienį pelnęs Nemanja Bjelica itin šiltai atsiliepė apie Lietuvos rinktinę.

„Paskutinį kartą prieš Lietuvos rinktinę kovojau 2015 metais, kai ji mus eliminavo Europos čempionato pusfinalyje. Buvau pamiršęs, kokia ši komanda yra kieta.

Žaisti prieš lietuvius yra labai sunku. Šįkart parodėme charakterį ir nudžiuginome savo sirgalius“, – sakė N. Bjelica.

Serbijos ir Lietuvos nacionalinės komandos dar kartą susitiks pirmadienį Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)