Prieš artėjančią dvikovą su „Brose Baskets“ mintimis apie būsimas rungtynes bei „Žalgirio“ komandos žaidimą „Žalgiris TV“ rubrikos #DėmesysEurolygai laidoje dalinosi po piršto traumos į aikštelę besiruošiantis sugrįžti R. Seibutis ir graikas Ianas Vougioukas.

„Žingsnelis po žingsnelio viskas gerėja, – apie gruodžio pradžioje patirtos traumos padarinius kalbėjo R. Seibutis. – Šiomis dienomis su komanda pradėsiu žaisti komandinį krepšinį. Bus matyti, kiek skausmas leidžia ar neleidžia žaisti. Psichologiškai bandau save nuteikti, kad viskas bus gerai. Asmeniškai labai tikiuosi pasirodyti rungtynėse Vokietijoje.“

Dėl LKL čempionato rungtynėse patirtos traumos R. Seibutis turėjo praleisti pirmojo etapo pabaigą Eurolygos turnyre bei pirmąją TOP-16 dvikovą su Vitorijos „Laboral Kutxa“ Kaune. Atakuojantis gynėjas teigė, jog žalgiriečiams koją pakišo prasta mačo pradžia. Kalbėdamas apie būsimas rungtynes, krepšininkas išskyrė, jog Kauno klubas susitikimo pradžią turi pradėti visiškai kitokiu scenarijumi.

„Rungtynių pradžia turėtų būti kitokia – agresyvi, nebijant kontakto. Nebijant atsakomybės. Eiti į aikštelę kovoti dėl pergalės. Kiekviena minutė, kiekvienas kamuolys yra svarbus, ypatingai TOP-16 etape. Kiekvienas epizodas yra labai svarbus, tą reikia suprasti ir tikėti, kad galime laimėti išvykoje“, – būsimų rungtynių svarbiausius aspektus dėliojo 30-metis krepšininkas.

Savo ruožtu praėjusio sezono antroje dalyje Vokietijos Ulmo „Ratiopharm“ klube žaidęs vidurio puolėjas I. Vougioukas puikiai žino Vokietijos krepšinio skonį bei pažįsta Bambergo „Brose Baskets“ ekipą. Būtent būsimi žalgiriečių varžovai pastojo kelią tuometinei graiko ekipa Vokietijos pirmenybių pusfinalyje.

„Vokietijos krepšinio lyga kasmet stiprėja. Tai finansiškai labai stabili lyga. Konkurencingas čempionatas, kuriame išryškėja trys didžiosios „B“ – „Bayern“, Berlyno ir Bambergo ekipos. Tiesa, net ir šiemet tokios komandos, kaip Ogdenburgp ir Liudvigsburgo ar Ulmo yra labai pajėgios. Na, o Bamberge – labai sunku žaisti, jie moka kontroliuoti žaidimo tempą, turi gerus žaidėjus ir trenerį“, – apie tai, kas laukia žalgiriečių kalbėjo I. Vougioukas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)