Džiaugsmingu „Je“ spaudos konferenciją pradėjęs Ž. Urbonas nusijuokė: „Reikėtų eiti švęsti. Ką čia pasakyti? Įsivaizduoju, jei užliptum į 14 aukštų pastatą, netyčia paslystum per pūgą, kristum ant galvos ir liktum gyvas. Tokia asociacija. Tiek viskas nerealu. Prieš rungtynes klykiau žaidėjams į ausį, kad turime pasiimti šią pergalę ir galime tai padaryti. Galbūt kažkas nežaidžia, kažkas pavargę, kažko nėra, nors ir pas mus Martyno Gecevičiaus nebuvo, bet šiandien jaučiau, kad galime nugalėti“.

Uteniškiai sekmadienį namie dramatiškoje kovoje 90:87 (22:28, 24:24, 19:24, 25:11) palaužė kauniečius, nepaisant to, jog rungtyniavo be vieno savo lyderių – Martyno Gecevičiaus. Esminis rungtynių momentas – Vaido Kariniausko tritaškis, kurį gynėjas smeigė esant lygiam rezultatui ir likus vos 2 sekundėms iki mačo pabaigos.

Apie naujai rašomą istoriją kalbėjęs „Juventus“ strategas pasidžiaugė, kad „Žalgiris“ pirmą kartą įveiktas Utenoje.

„Gaila, kad tokiomis pergalėmis negali pasidžiaugti mūsų žmonės, uteniškiai, mano ir visų šeimos. Vyrai didvyriai šiandien. Lenkiu galvą. Buvo gražu žiūrėti to penketo darbas. Užsikabinome rungtynėse su gynyba. Puolime darėme elementarius dalykus. Labai gera, – sakė jis. – 400-osios mūsų komandos rungtynės LKL? Dar vienas istorinis faktas. „Žalgiriui“ tai nėra tragedija, jie pataupė Marių Grigonį ir Thomą Walkupą.

Jie gali leisti sau pralaimėti ne vienas rungtynes, bet be abejonės, tie pora žmonių – mūsų klubo visas biudžetas. „Žalgiris“ yra „Žalgiris“. Jis kaip devyngalvis slibinas – vieną galvą nukerti, trys išauga. Gera komanda. Linkiu Eurolygoje jiems išeiti į aštuonetą, ko jie yra verti. Sunku kalbėti, jaučiu kad viduje „pareina“ jausmas, kad laimėjome“.

Ž. Urbonas pritarė, kad Vaido Kariniausko atėjimas į komandą buvo itin svarbus, o šįkart atsipirko su kaupu – įžaidėjas pataikė pergalingą tritaškį: „Ačiū jam, jo galvai, jo mamai, jo tėvams, kad jis buvo drąsus tai daryti, nes tik drąsius lydi sėkmė. O apie antrą poziciją turnyro lentelėje tikrai negalvojame. Mums dabar – artimiausios rungtynės trečiadienį. Kaip švęsime? Su vandeniu“.

Pasveikinęs su pergale varžovus „Žalgirio“ strategas M. Schilleris nebuvo kalbus ir pabrėžė, kad varžovai antroje dalyje geriau žaidė po krepšiu, skirstė kamuolius ir pataikė daug tritaškių metimų.

„Mums svarbu pataupyti kūnus ir skirti minučių jauniems žaidėjams, kai per 14 dienų ir 7 rungtynes esame pačiame viduryje. Žaidžiame jau 37-as rungtynes šį sezoną“, – trumpai atsakė treneris, paklaustas, kodėl paskutiniame ketvirtyje žaidė daug jaunų žaidėjų.

Trečiadienį „Juventus“ išvykoje žais „Šiauliais“, o „Žalgiris“ po ketvirtadienio Eurolygos dvikovos su Belgrado „Crvena Zvezda“ namie, šeštadienį Kėdainiuose susigrums su „Nevėžiu“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)