20-ą pergalę per 30 rungtynių iškovojusi Utenos komanda „Betsafe-LKL“ čempionate pakilo į trečią vietą. „Juventus“ iš šios pozicijos išstūmė 19 pergalių ir 10 pralaimėjimų turinčią Panevėžio „Lietkabelio“ ekipą.

Vos 8 pergales per 30 rungtynių sukrapštęs Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ lieka turnyro lentelės dugne.

Šiose rungtynėse svečiai iš Kėdainių pirmavo du kėlinius, bet vėliau sąlygas diktavo šeimininkai. Pirmo kėlinio viduryje įsismaginęs Domantas Vilys sumetė 7 taškus, o Kėdainių komanda išsiveržė į priekį 21:16.

Pranašumą svečiai laikė iki antrojo kėlinio pabaigos, o D. Vilys pirmoje rungtynių dalyje savo sąskaitoje jau sukaupė 15 taškų. Visgi savų atsakymų turėjo Mindaugas Kupšas su Vytautu Šulskiu – jų pastangomis rezultatas tapo lygus (37:37).

Kėlinio pabaigoje „Nevėžis-Optibet“ pasismagino prie tritaškio linijos ir į rūbinę išsinešė 4 taškų pranašumą (50:46).

Po pertraukos šeimininkai suprato, kad namų arenoje leisti varžovams pelnyti 50 taškų per pusę rungtynių yra per daug. Aukštesnę pavarą gynyboje įjungę „Juventus“ krepšininkaisurengė galingą spurtą 23:5 ir įgijo dviženklį pranašumą (69:58).

Paskutiniame ketvirtyje svarbiu dūriu tapo Utenos ekipos snaiperio Martyno Gecevičiaus tritaškis likus mažiau nei 5 minutėms, po kurio šeimininkai pirmavo 80:66. Svečiai dar pakedeno plunksnas dviem tritaškiais iš eilės, bet grąžinti initrgą į rungtynes jau buvo per vėlu.

„Juventus“: Vytautas Šulskis 22, Mindaugas Kupšas 18 (6/7 dvit., 6/6 baud. met., 24 naud. bal.), Vaidas Kariniauskas 14 (9 rez. perd.), Žygimantas Skučas 11, Ignas Vaitkus 10.

„Nevėžis-Optibet“: Domantas Vilys (4/6 dvit., 2/7 trit., 19 naud. bal.) ir Sedrickas Barefieldas po 18, Arielis Hukporti 14, Abramo Canka 9.
Standings provided by SofaScore LiveScore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)