Likus 7 rungtynėms iki Eurolygos reguliariojo sezono pabaigos Lietuvos čempionai vis dar turi vilčių prasibrauti į atkrintamąsias varžybas. Šalia TOP 8 slenksčio trypčiojantys M. Schillerio auklėtiniai šią dvigubą savaitę pradėjo nuo pergalės 85:75 namie prieš pastaruoju metu itin gerą žaidimą demonstruojančią Vilerbano ASVEL.

Kitas varžovas penktadienį – trečioje turnyro lentelės vietoje esantis Milano „Armani“ (17-10), kuris po atkaklios ir rezultatyvios dvikovos trečiadienį, įėjusios į lygos istoriją, 92:100 nusileido Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkams.

„Milano komanda – trečia turnyro lentelėje, ketvirta lygoje pagal puolimo pajėgumą. Ji labai gerai meta tritaškius ir neklysta. Gera komanda, mokanti išsidėstyti aikštėje, turinti gerus metikus, žaidžianti derinį du prieš du. Bus tikrai geras iššūkis. Jau žaidėme su jais prieš sezoną, vėliau – Milane. Pažįstame jų štabą, žinome žaidėjus“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje kalbėjo M. Schilleris.

Paklaustas apie naujienas dėl COVID-19 atvejo „Žalgirio“ trenerių štabe, M. Schilleris patrūkčiojo pečiais: „Aš jo tikrai neįvardinsiu, bet tai yra trenerių štabo narys. Pasiruošėme ir be jo“.

Kaip sekasi verstis be traumuoto Artūro Milaknio?

„Tai tas pats, kas paklausti, kaip užpildyti 20 minučių aikštėje. Tai iššūkis. Ko ėmėmės? Paskirstėme laiką tarp Nigelo Hayeso, Mariaus Grigonio, Roko Jokubaičio, Karolio Lukošiūno ir Steve'o Vasturios. Norime rasti tinkamą žaidėją konkrečiai situacijai. Žaidimo stilius dėl to nesikeičia. Jokių atsiprašymų – kitos komandos taip pat turi netekčių“, – kalbėjo treneris.

Milano komandoje dėl traumų negali žaisti Malcolmas Delaney ir Zachas LeDay.

„Abu tikrai yra geri žaidėjai. Galbūt M. Delaney netektis jiems skaudesnė, nes įžaidėjas jiems tikrai labai svarbus. Tai, kad nežaidžia Z. LeDay jiems nėra tokia didelė problema. Nepaisant to, jie vis dar turi labai gerą komandą“, – kalbėjo M. Schilleris.

Jis sutiko, kad iš įtempto varžovų tvarkaraščio – paskutines rungtynes žaidė trečiadienį Milane – galima išspausti kažkokį pranašumą.

„Tikiuosi, kad tai bus pranašumas, galbūt fizinis pranašumas. Aišku, kalbame apie minimalų pranašumą. ASVEL tris dienas iki rungtynių praleido Kaune, bet mes prieš juos laimėjome. Teoriškai ir praktiškai dėl esamos situacijos turėtume turėti kažkokį pranašumą prieš Milano ekipą“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

Likęs "Žalgirio" tvarkaraštis Eurolygoje

Pirmose tarpusavio rungtynėse Milane pergalę 98:92 šventė „Armani“ komanda.

Ateinančias dvi savaites „Žalgirio“ lauks dvi dvikovos su Stambulo komandomis – kovo 12 dieną su „Anadolu Efes“, o kovo 18 – su „Fenerbahče“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)